arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Võidujooks Pärnu suvekorteritele on alanud

Väljas on juba kevad ja järjest sagedasemaks muutuvad suve lähenedes Pärnu maaklerite meilboksis kirjad, milles küsitakse suveks lühiajalisi üürikortereid. Pärnu on teadupärast kuurortlinn ning inimeste puhkuse majutuspaigaks hotellide kõrval on järjest enam suvekorterid.

Ligikaudu pooled Pärnu üürikorteritest antakse rendile intervalliga 3+9 kuud. Juuni-august on korter suvekülaliste käsutuses või käivad korteriomanikud ise meelsasti suvel Pärnus puhkamas, sügisest kevadeni on valdavalt üürilisteks maakonnas elavad gümnasistid või tudengid teistest linnadest.

Kiirematel on eelised

Agaramad on oma broneeringud suveks juba teinud ning kuumemad kuupäevad on lukku pandud juba talvel. Eelnevate aastate praktika näitab, et kesksuveks ja mõne suurema ürituse toimumise ajaks tuleb broneeringud teha varakult. Varasemate broneerijate eeliseks on võimalus valida omale sobivaima asukoha ja sisustusega üüripind.

Nõutumad on kindlasti kesklinna/rannarajooni korterid või majad. Hinnad on seal samuti kõrgemad kui kesklinnast kaugemal asuvatel üüripindadel. Kui pärnakas peab Mai piirkonda kesklinnaks, siis suvekülaline siiski ei hinda seda piirkonda võrdväärselt kesklinnaga. Seda piirkonda eelistavad need puhkajad, kes võibolla suurt melu igapäevaselt ei ihkagi ja eelistavad Mai ranna rahulikumat õhkkonda. Ülejõel asuvad üüripinnad on vähem nõutud ja alati ei jagu selle piirkonna külaliskorteritesse üürilisi.

Suvekülalisteks on eelkõige kaasmaalased teistest linnadest, kuid samuti on arvestatav hulk külalisi Skandinaaviamaadest, Venemaalt ja teistest Balti riikidest. Pärnu on meelispaigaks ka eksootilisematest maadest külastajate hulgas, kes ikka ja jälle on avaldanud soovi uuesti tulla.

Suvekorterite hinnad on varieeruvad

Hinnad on lühiajalistel üüripindadel keskmiselt 250-400 € nädala eest, mis sisaldab kõiki kulusid. Mida rohkem ööbijaid mahutab ja mida lähemal rannale, seda kallim on ka hind. Kuuks ajaks omale korterit broneerides tuleks arvestada 700-1500 € üüritasuga, eksklusiivsemad pinnad on veelgi kallimad. Suvekülalised eelistavad nüüdisaegse sisustusega ja puhast üüripinda, kus oleks olemas nii köögitehnika, sööginõud, pesumasin ning samuti kaabel-TV ja internet.

Kõige rohkem pakutakse üüriturul kahetoalisi, kuni 4 ööbijat mahutavaid kortereid. Üsna nõutud on ka majad või majaosad, kus on oma aianurk, lastel ruumi mängimiseks ning vanemate grillimisvõimalus. Oma aiaga majade puhul pole ka nii oluline, et maja asuks just kesklinnas.

Korteriomanikud kasutavad üüritehingute puhul meelsasti kinnisvarabüroode abi, sest maakler, kes on aastaid tegelenud suvekülalistega, on kogenud ning tal on välja kujunenud oma kindel kliendibaas. Paljud külalised puhkavad suviti Pänus igal aastal ja pöörduvad oma üürisooviga just maakleri poole. Mitmed kinnisvaramaaklerid pakuvad omanikele ka haldusteenust.

Suvekülalised, kes austavad omaniku kodu ja lahkudes annavad üle puhta ja korras pinna, on alati teretulnud. Rand, meri, päike ja suvekülalised on Pärnu peamised märksõnad!