arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Trendivärvid ja materjalid sisustuses / 2021-2022

Toonid 2021-2022
2020 aasta värviks kuulutati “vürtsika mee” toon. Kombineerides antud värvi kindlate värvipalettidega, võib see anda ruumile väga erineva iseloomu.  Klassikalise sisekujunduse armastajad kasutavad meetoone sooja, kosutava ja rahustava interjööri loomiseks. Neile, kes eelistavad kaasaegset stiili, soovitatakse valida harmoonilise meeleolu loomiseks mee ja valge värvi kooslust, mis on jätkuvalt moes ka järgneval paaril aastal.

Aastal 2021 soovitavad disainerid neutraalsetest värvidest kasutada ka prantsuse vanilje, piparmündi, helepruuni sarapuupähkli, hallrohelise ja sooja halli värve. Ka julgemad roosad, punased ja lillad toonid jäävad, ent loovad ruumile miljööd eeskätt pehmemate soojade toonidena. Üleüldine suundumus liigub tumedamate värvipalettide suunas (nt on ruum täidetud summutatud sametrohelise- ja sinise ning kuldsete detailidega) ning tähelepanu haaratakse teadlikult kontrastvärvide, ornamentika ja kaunistustega. 

Materjalid 2021-2022
2021/2022 eelseisvate sisekujundustrendide üks põnevamaid väljundeid on tööstuse ja disainerite innovaatilised katsed ebatavaliste ja materjalide loomisel. Uute materjalide puhul püütakse teha teadlikke valikuid looduse ja keskkonnasäästlike tootmisprotsesside kasuks. Teisalt on eesmärk materjalide naturaalsus ja looduslähedus, kvaliteetne lõppviimistlus, ilu ja stiilipuhtus. Ruumi tuuakse materjalid, mida igaüks puudutada soovib ning mis annavad hea enesetunde (nt pehmed naturaalsed kangad, samet, seemisnahk jne). Ruumiloomes on disainerite fookuses multifunktsionaalsus ja kerge stiil, kombineeritakse oskuslikult erinevaid looduslähedasi tekstiile. Senisest suuremat tähelepanu saavad vaibad kui ruumi aktsendid ja kunstiobjektid.



Samuti näeme lähiaastatel betooni ja terrazzo marmortooni jätkuvat võidukäiku. Uudse valikuna tulevad juurde marmori roosad, süsimustad ja hallid toonid. Kui terrazzo on läbiv toon mööbli puhul, siis vannitubades on enimlevinud lemmik betoonitooni marmor. 

Mamori kõrval on kasutusel spetsiaalse immutusega töödeldud töötasapinnad ja valamud, mis on vastupidavad ning näevad välja ebatavalised ja uued. Euroopa tootjate trendina populaarsust saavutanud messingist elemendid vannitubade ja köökide pindadel jätkavad võidutsemist. Kuid ka siin näeme üha rohkem kuidas globaalne eklektika suundumus on seganud mitte ainult stiile, vaid ka materjale. Kulla, vase ja hõbeda segu tõstab interjööri uuele tasemele, näitab selle mahtu ja sügavust. Trendisoovitus: kombineerides metalli soojade puitelementidega, on võimalik neutraliseeriseerida metalli liigset külma ning vastupidist värvi materjalide kokkupõrge annab alati huvitava tulemusefekti.

Siseruumides telliskiviseinad jäävad aastal 2021 alles, kuid materjali kare tekstuur värvitakse mustaks, halliks või valgeks. Moodi tuleb toores ja ebaühtlane betoon ning krohv. Samuti saavad olema moes puit- ja mattpinnad, kollakas valgustus ja retroelemendid. Endiselt on moes kombineerida naturaalset puitu ja kaasaegseid lahendusi ja materjale. Hea näitena servamata tammeplank kaasaegses köögis või viimistlemata, lubjatud kivisein.