arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Tartu uusarenduste turg on rikastumas!

Hea meel on teavitada uuest põnevast arendusest Tartu uusarenduste turul. Oleme alustanud ALMÉ RESIDENTSIDE eelmüügiga!

ALMÉ RESIDENTSIDE puhul on hea kasutada tunnustatud arhitekti Toivo Tammiku sõnu: “Tartu Jaama tänava miljöö on harukordne. Siin teevad koostööd nii ajalooline hoonestus, looduslik reljeef kui ka moodsad majad. Ajalooline tänavaäärne maja Jaama 52 on hea näide omaaegsest kvaliteetsest tööstusarhitektuurist, mis on teinud läbi tõelise uuestisünni. Tulemuseks rida eripalgelisi ja mitmel tasandil paiknevaid lofte. Hoovimaja pakub võimaluse neile, kes hindavad vaikust ja rohelust ning võimalust elada korteris, millel on kõik ridaelamuboksi plussid. Mõlemad majad on arhitektuurses mõttes rätsepatöö, kõik korterid on kordumatud ja eriilmelised. Vormi- ja materjalivaliku puhul on hoitud ajatut joont. Kvaliteet on alati moes.”

Arhitekt Tammik on juhtinud seda projekti ning valmis on meisterdatud väga põnevad ja mitmekülgsed korterid. Korterites on näha ja tunda modernses võtmes industriaalset hõngu. ALMÉ RESIDENTSIDE nimi ongi tuletatud Jaama 52 tööstushoone kunagisest nimest Almeta.

Uusarenduse tutvustamisel saab rääkida kahest eraldiseisvast projektist – vana tööstushoone täielik rekonstrueerimine ning täiesti uue maja nullist ehitamine. Kummagi maja puhul pole tehtud allahindlust kvaliteedi, energiatõhususe ega mugavuse arvelt.

Tänavapoolsest majast säilitatakse savitellisest välisseinad ning olemasolevad aknaavasid suurendatakse, et võimaldada ruumidesse rohkelt päevavalgust. Maja hoovipoolsesse tiiba ehitatakse uus osa, millega suurendatakse hoone ehitusmahtu. Tänavapoolsesse ossa rajatakse läbi kahe korruse loft-tüüpi kortereid kokku 7. Neist enamusel saab olema oma isiklik eesõu ja privaatne sissepääs. Hoovipoolsesse ossa rajatakse kokku 4 korterit, millest esimese korruse korterid saavad samamoodi eesõue ja privaatse sissepääsu. Teise korruse korterid on uusarenduse turul pikalt otsitud üle 100 m² suured perekorterid, mis on planeeritud läbi kahe korruse. Katusekorrusel on mõlemal korteril oma isiklik katuseterrass.

Hoovimaja, mis on tänapäevane lahendus korter- ja ridamajast, on põneva trapetsikujulise disaininga kolmekorruseline galeriimaja. Maja kuju järgib ideaalselt kinnistu kuju ning päikese liikumist. Hoone esimesele korrusele ehitatakse kolm kahe- kuni kolmetoalist korterit, millest igaühel on oma eesõu ja maani ulatuvad valgusküllased aknad. Teisel korrusel asub 4 kolme- ja neljatoalist korterit, mis on planeeritud läbi kahe korruse, kusjuures ka nendel korteritel on mõnusad linnavaatega katuseterrassid. Maja keldrikorrusele rajatakse soojad panipaigad mõlema maja korterite tarbeks.

ALMÉ RESIDENTSIDE hoovi rikastatakse ilupuudega, rajatakse lastele oma mänguväljak ning ehitatakse majaelanikele mõeldud turvaline parkimisala. Hoov piiratakse aiaga, mis loob ALMÉ RESIDENTSIDEST turvalise siseõuega elukeskkonna.

 

ALMÉ RESIDENTSID – see on karakteriga korterid linna armastavale perele, industriaalset fiilingut ootavale inimesele ja troffeena ajas väärtust koguva kinnisvara näol.

 

Tutvu arenduse infoga ning registreeri huvi: www.alme.domus.ee