Müüa korter, 5 tuba - Lai tn 9, Kesklinna linnaosa, Tallinn, Harju maakond

https://domus.ee/325344316 Kopeeri link Jaga facebookis
Metalli ja puidu flirt aadlielamu pööningul

Tallinna vanalinna esindusliku aadlielamu pööningukorrusele on kujundatud esteetiliselt nauditav moodne kodu, mis lummab omanäolise ja hinnalise materjalikäsitluse ning läbimõeldud ruumilahendusega.

Tõeliselt vaikses ja kaunis korteris avar elutuba, 3 magamistuba , puhketuba, köök, majapidamisruum, ruumikas esik, 2 vannituba, saun ja külaliste tualettruum.

Sisekujunduse autorid on Riin Kärema ja Kerli Lepp Kuup Disain OÜ-st.

Korter müüakse koos kogu väärtusliku sisustuse ja hinnalise sisseseadega.

Ajaloolise Engelhardti maja kolmandal korrusel asuva korteri suurus ja lagede kõrgus (kuni 6 m) võimaldas ruumid paigutada kahele tasapinnale. Galerii põhimõttel lahendatud ülemine korrus toob korterisse avarust ja rohked puittalad annavad kogu miljööle lummava iseloomu.

Korteri kaht korrust ühendab monoliitne metalltrepp, mille juurde kuulub ka filigraanse mustriga metallpannoo. Pannoo ulatub ülemise korruseni ning ümbritseb balustraadina teise korruse puhketuba.

Sisekujunduses on kasutatud valdavalt naturaalseid ja hinnalisi materjale ning loodusest inspireeritud värvigammat. Enamik eritellimusel valmistatud sisustuselementidest ja mööbliesemeist on kodumaine toodang.

Korteri eripära on julge, kuid delikaatne metallikäsitlus, mille oskuslik kombineerimine looduslähedastes toonides ehedate puitpindadega loob hubase ja väärika atmosfääri.

Alumine korrus
Kodu keskmes on rohkete puittalade ja kõrge laega aatriumilaadne elutuba, mis on kujundatud vaoshoitud ja diskreetses värvigammas: tumedaks peitsitud ehe laudparkett, tumehalliks töödeldud metalltrepp ja ruumile rohkelt mahedat valgust pillav modernse disainiga kroonlühter loovad hubase ja koduse atmosfääri.
Pilkupüüdev ovaalne söögilaud koos kuldse sügise värvi toolidega on paigatatud elutoa diivaniala ja köögi vahele. Hoolikalt valitud disainiga diivanid moodustavad eraldi puhkeala ning muudavad kogu interjööri soojaks ja mugavaks. Avara elutoa kaugemasse soppi on kujundatud mahukas köögiosa, mille hall värvitoon sulandub harmooniliselt elutoaga.
Alumisele korrusele on oskuslikult peidetud ka kaks magamistuba, majapidamisala, duširuum ja külaliste tualett.

Ärklikorrus
Kaht korrust ühendav modernse ornamendiga dekoreeritud metallpiirdega trepp viib osaliselt avatud ja õdusa miljööga ruumi, mis on kujundatud puhke-või arvutitoana. Ühtlasi on see omamoodi eeskamber privaatsemale alale, kus asub suur magamistuba ja tõeliselt kuningliku kujundusega avar vannituba koos saunaga.
Magamistoa eripära on maast laeni klaassein, kust avaneb vaade alumise korruse puittaladele ning kaunile katuslaele. Avara vannitoa aktsendiks on Itaaliast tellitud eksklusiivne, tammepuidust detailidega metallvann ja diskreetne valgustus.
Ülemise korruse viimistlusmaterjalide ja kujunduselementide valik toetab alumise korruse interjööri kontseptsiooni, mille märksõnad on modernsus, innovaatilisus ning väärikas värvi- ja materjalikäsitlus.

Engelhardti maja ja imekaunis siseõu

Engelhardti maja on avara siseõue ja oma autoparklaga elamukompleks vanalinna südames, Suur-Kloostri ja Laia tänava vahel. Sisehoov on kujundatud romantiliseks siseõueks, mille suurus on ca 900 m2.
Sisehoovi on 2 sissepääsu – suurem sissepääs on Suur- Kloostri tänavalt, kust ligipääs autodega ja kus asub parkimisala, teine sissepääs on Laialt tänavalt sepistatud värava kaudu.
Siseõues paikneva maakivist terrassi kõrval uhke elupuu, garaažide juures looklevad tihedad viinapuuväädid ja keset hoovi kõrgub vana kastanipuu.

Ajalugu
Lai 9 hoone on üks vormipuhtamaid neorenessanss-stiilis ehitisi Tallinnas, mille vanemad konstruktsioonid pärinevad keskajast. 14. sajandi alguses oli kinnistul puithoonestus – elumaja ja hobusetall, mis 15. sajandil asendati suure paekivielamu, aidahoone ja väikemajaga – selline hoonestus püsis kuni 18. sajandi lõpuni
Elamukompleksi tänavapoolse maja neorenessansskikku ilmet seostatakse omanikevahetusega aastal 1791, mil kinnistu läks Stackelbergide suguvõsa valdusesse ja see kuulus neile kuni riigistamiseni 1940.
Hoone välisilme uuenduse arhitektiks sai 19. sajandil baltisaksa päritolu Alexander Rudolf von Engelhardt. Peafassaadi uus arhitektuurne lahendus lähtub Firenze Palazzo Strozzi eeskujust – fassaadi kujundavad krohvrustika, ümarkaarsed aknad ning räästajoone konsoolkarniisi ilmestavad astmikfrontoon ja vapitahvlit hoidvad greifid.
Lai tn 9 asuv endine Stackelbergide linnapalee on pärit 18. sajandist ja täielikult renoveeritud 2017.
Loe veel

1 250 000 €

6 027.0 € / m2
Seisukord:
Uus
Tubade arv:
5
Üldpind:
207.4 m2
Korrus:
3 / 3
Ehitusaeg:
1791
Magamistube:
3
Vannitube:
2
Pliit:
Elektriline
Katus:
Kivikatus
Ehitise materjal:
Kivi
Katastritunnus:
Omandivorm:
Korteriomand
Vähem omadusi
Lisaandmed:
internet, turvauks, televiisor, pesumasin, mööbel, parkett, külmkapp, sissepääs tänavalt, dušš
Asukoht:

Võta ühendust