arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Linnupargi Parklinnak – Sinu uus kodu looduse keskel

Tartu ühe suurima korterelamute arendusprojekti, Linnupargi parklinnaku, esimeses etapis valmivatest korteritest on uue omaniku leidnud juba ligi pooled. Kogu rajatava elamurajooni läbivaks jooneks on kõrvuti asetsevad kõrgem tornelamu ja ridamaja. Nii ka esimese etapis valmiv Ihaste põik 6 ja 8.

Ihaste põik 6 maja meelitab ostjaid kõrgematelt korrustel avaneva lummava vaatega linnale või Emajõele ja seda ümbritsevale rohealale. Mugavuse tagamiseks on majas lift, et ka lapsevankriga oleks kõrgemale korrusele mugav minna ning panipaigad I korrusel asjade mugavaks hoiustamiseks. Elamus on kõige rohkem 2-toaliseid kortereid, mis sobivad hästi nii elu alustavale noorpaarile kui ka vanaduspõlve veetvale pensionärile. Korterid on oma planeeringutelt keskmisest suuremad ja avaramad. Kõikidel korteritel on aknad vähemalt kahes küljes, et tagada hea looduslik valgus korterites ning iga ostja saab valida omale meelepärase ilmakaare või aknast avaneva vaatega kodu.

Ihaste põik 8 võlub ridaelamu moodi lahendustega- korteritesse on eraldi sissepääsud, kõrgemad laed, läbi maja planeeringud ning esimese korruse korteritel on mõnusalt suured terrassid, kust otse murule astuda. Samas on kõik korterid ühel tasapinnal ja eluruumis sees ei ole ruumi raiskavaid treppe.

Apex AB arhitektid peavad oluliseks rõhutada nii materjalis kui fassaadis süsteemsust, looduse-inimese suhet kui Tartu linnaruumilisi omapärasid ning skaalat. Lihtsad fassaadivaheldused, liigendused mahtudes ja galeriihoonestuse tüpoloogia loob tekkivas terviklikus linnajaos omanäolisi eluruume igale elanikule.

Ehitustrust AS projektijuht Olari Pihlapuu toob välja: “Linnupargi parklinnaku unikaalne asukoht, mida piiravad rohealade massiivid ja kus lähimad naabermajad asuvad 500 m kaugusel, tagab  linnakeskkonnas harvaesineva vaikuse ja looduskeskse elukeskkonna. Seda väärtustades, rajatakse I etapis nii grillimisala kui ka laste mäguväljak, mitmete põnevate atraktsioonidega. Hoonetevahelise rohekeskkonna loomiseks ja privaatsuse suurendamiseks istutatatakse üle 700 puu ja põõsa.”

Uus, kaasaegne ning terviklik Linnupargi elurajoon paikneb looduskauni Ihaste linnaosa piiril. Kõigest 12-minutilise jalutuskäigu kaugusel paiknevad kauplused Selver ning kaubanduskeskus Eeden, mis on hiljuti läbi uuenduskuuri ja nüüd võimalik külastada Apollo kino igal õhtul. Suurepärased sportimisvõimalused loob hea jalgrattateede võrgustik ning piirkonnas olemas mitmed spordiklubid nagu MyFitness, Fitlife ja Impuls. Ihaste põik tänaval asub linnaliini bussipeatus nimega Linnupargi, kust liigub bussiliin nr 11 kesklinna ja kuni Lõunakeskuseni välja. Rohenäppudele pakub MTÜ Tartu Maheaed (Tootsi peenar) võimalust tegeleda linnaaiandusega alates 2019. aasta algusest Ihaste põik/Lammi teel asuval peenramaal. Tartu kesklinn asub kõigest 5-minutilise autosõidu kaugusel.

Domus Kinnisvara Lõuna-Eesti regiooni juhi ja Linnupargi arenduse maakleriteenuse projektijuhi Sandra Metsa hinnangul on korterite vastu huvi väga suur, käesolevaks hetkeks on müüdud 45% esimese etapi korterite mahust. Ridamaja 3-4-toaliste korterite ostjad on peamiselt pered, keda meelitab just asukoht, terrass ja ühel tasapinnal asuv suurem korter. Väikesemate korterite ostjaid võluvad avarad vaated loodusele ja mugav elukeskkond hea taristuga piirkonnas. 

Oleme alustamas novembrikuu algusest kampaaniat, mis kestab kuni aasta lõpuni. Kampaania raames ostes 2-toalise korteri I etapis saab kingituseks teise parkimiskoha tasuta. Täpsem info Domus Kinnisvara kutselistelt maakleritelt: Sandra Metsa ja Kristo Kivisalu. Venekeelse info saamiseks saab võtta ühendust Oljana Kallsoniga.

Uusarendusega saab tutvuda: www.linnupargi.ee