arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Domus Kinnisvara uus turuanalüüs

Domus Kinnisvaral on hea meel avalikustada meie uus turuanalüüs. Tegemist on tavapärasest erineva kinnisvaraturgu analüüsiva ülevaatega, milles lisaks nelja regiooni turuolukorra kirjeldamisele on rõhk prognoosimisel. Samuti sisaldab analüüs  majandusülevaadet ning eraldi peatükina on kirjeldatud majanduse ja kinnisvaraturu vahelisi seoseid.

Kinnisvaraturu analüüsimisel peame enda suurteks tugevusteks Domus Kinnisvara inimeste pikaajalist kinnisvaraalast kogemust (keskmine tööstaaž maaklerina on 8 aastat) ja suurt maaklerite meeskonda. Just nemad tunnetavad klientide soove, arvamusi ja ootusi kõige paremini. Nii maaklermeeskonna hinnangute kui ka majandusliku olukorra analüüsimise tulemusel oleme püüdnud teha 2009 II poolaasta kohta prognoose. Kuigi turuanalüüsis on põhjalikumalt selgitatud ja tulevikku vaated tehtud iga regiooni kohta eraldi, siis peamised prognoosid on järgmised:

1)      2009.a. II poolaasta kokkuvõttes suurenevad tehingute mahud ca 15-20 %. Põhjuseks asjaolu, et viimaste perioodide väga järsk hinnalangus on muutnud kinnisvarahinnad ostjatele atraktiivsemaks;

2)      Hinnalangus jätkub samas tempos, mis 2009 I poolaastal ning teise poolaasta languseks kokku kujuneb ca 20% tänasest hinnatasemest. Hinnalangus on küll aeglustumas ning mõne varaliigi osas peatub, kuid üldpildis ei lõpe enne 2010.a. II kvartalit.

3)      Tallinnas on 2009 aasta lõpuks tekkimas mõne varaliigi (nt turu ootustele vastava hinnatasemega korterid seni hästi müünud uusarendustes) suhtes puudus ning ostjate võimalus müügitingimusi dikteerida muutub piiratumaks. Drastiliselt langenud hinnad vähendavad pakkumist ka järelturu objektide hulgas.

4)      Suur ülepakkumine püsib jätkuvalt Tartumaal ja Pärnumaal korteriturul. Nii hoonestamata kui hoonestatud elamumaade osas püsib samuti suur ülepakkumine ka Harjumaal.

Oleme valmis diskuteerima prognooside ja kinnisvaraturu kohta üldisemalt siinsamas blogis.

Meie värske turuanalüüsi leiate SIIT.