arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Sõpruskohtumine Lätis

Hiljuti külastasin Riiat eesmärgiga sealsete kinnisvarainimestega tööalaselt paremaid suhteid sisse seada. Kohtumine Riga Real Estate SIA juhi Aivars Andersons`iga kestis koguni pool päeva ning teemasid, mis sai läbi käidud, oli päris palju. Kuna tegemist oli esmakohtumisega, siis pole mõtet veel mingitest suurtest edusammudest rääkida, kuid mõlemapoolne hea koostöövalmidus loob selleks igatahes head alused.

Hoopis huvitavam on ehk aga läti kolleegi vaatenurk majandusolukorrale. Lühidalt võiks selle kokku võtta alljärgnevalt:
– Teadmatus on suur. Kui meil Eestis hakkab juba valgus tunneli lõpus paistma ning elame juba peaaegu euro ootuses, siis lätlastel pole tegelikult eriti millestki kinni hakata. Majanduslangus on suurem kui meil ning pole kindlust, et valitsuse tegevus on piisav kriisist väljatulekuks. Seejuures kardetakse, et euro kasutuselevõtt Eestis saab olema hoobiks Läti majandusele.
– Läti kinnisvaraturu olukord tundub siiski olevat sarnane meile. Tehingu mahud ja hinnad on meeletult langenud ning enamus kliente on ebareaalsete hinnaootustega. Samas on suuremates linnades tunda elavnemist ning ostuhuvi kasvu madalamalt hinnatasemelt. Maaklerfirmad on oma tegevust kõvasti koomale tõmmanud ning arendajad võitlevad jätkuvalt eluspüsimise nimel.

Praeguses seisus loodame Teid Läti olukorrast konkreetsemalt informeerida oma uues turuanalüüsis, mis valmib veebruari alguses.