arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Toimus Eesti Kinnisvara Hindajate Ühingu üldkoosolek

Eesti Kinnisvara Hindajate Ühing, kuhu kuuluvad ka Domus Kinnisvara hindajad, viis läbi 24.märtsil üldkoosoleku. Üldkoosoleku põhiteemadeks oli juhatuse 2009. aasta tegevuse aruanne, majandustegevuse aastaaruande kinnitamine ja 2010.a eelarve kinnitamine. Samuti valiti kaks uut Kutsekomisjoni liiget, kelledeks said Mirje Kallaste ja Raili Kangur.

Päeva teisel poolel toimus kaks seminari. Esimene ettekanne oli seotud 01.01.2010 kehtima hakanud Riigivaraseadusega. Rahandusministeeriumi riigivara osakonna nõunik Veronika Ilsjan tutvustas juhendi projekti, millega täpsustakse Rahandusministeeriumi seisukohti Riigivaraseadusest tulenevatele nõuetele kinnisvara hindamisel, et ühtlustada seisukohti ja hõlbustada suhtlemist Rahandusministeeriumi, riigivaravalitsejate ja kinnisvara hindajate vahel.

Teine seminari teema andis ülevaate Eesti Maaülikooli üliõpilase Maile Kajak´i koostatud magistritööst, mille pealkiri oli Kinnisvara hindamise kutsetegevuse kvaliteet ja probleemid Eestis. Tegemist oli väga huvitava ja hariva ettekandega, sest uurimistöö aluseks oli ühingusse jõudnud kaasused ja auditeerimise aktid, millede analüüsimisel selgus hindamistöös enim levinud vead ja puudused. See teadmine aitab hindajatel vigasid vältida ja oma tööd paremini teha.