arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Tallinnas on heade objektide puudus

Käes on mõnusad puhkuseilmad. Sel ajal ei peaks kinnisvaraturul suurt midagi toimuma, kuid tuleb välja, et ostuhuviliste tõttu on turg üsna aktiivne, sest paljud inimesed kasutavad puhkust just objektidega tutvumiseks.

Tallinna korteriomandite ostu-müügi tehingute aktiivsus on Maa-ameti esialgsetel andmetel siiski samaväärne varasemate kuudega. Kui mai kuus tehti 464 korteriomandi tehingut, siis juunis 7 tehingut vähem. Veidi langes ka keskmine hind, olles juunis 14 780 kr/m². Võrreldes jaanuari kuu keskmise hinnaga, oli juuni keskmine hind ca 10% kõrgem.

Tallinna korterite pakkumishinnad on City24 Spot järgi stabiilselt väikses languses. Aasta algusest alates on küsitud hinnad langenud 1,7%, olles juunis ca 19 400 kr/m². Võrreldes keskmist pakkumishinda keskmise müügihinnaga, siis on neil vahe 24%, mis on üle aastate väikseim tulemus, sest üldjuhul oli erinevus üle 30%. Ka Domus Kinnisvara maaklerid on viimastel kuudel kogenud, et müügihindades on kauplemisruumi jäänud järjest vähemaks. Paljudel juhtudel ostja ei kauple, sest ta on leidnud just talle meeldiva elamispinna. Seejuures on aktiivne turusegment 2-toalised korterid hinnavahemikus 800 000 – 1 000 000 krooni, mil julgetakse otsuseid teha.

Domus Kinnisvara maakleritel on üsna palju kliente, kelledel on konkreetne ostusoov, kuid turul puudub sobiv objekt. Näiteks heas asukohas korralike 2- ja 3-toaliste korterite puhul on lausa defitsiit. Ühelt poolt pole turul piisavalt pakkumist, teisalt on ostjatel teatud nõuded: korter ja elamu peab olema heas seisukorras, loomulikult parkimine, korralik ühistu ja madalad kommunaalkulud. Kõrgete kommunaalkulude tõttu on isegi juhtumeid, kui ostja tehingust loobub.

Ka üüriturg on Tallinnas üsna aktiivne, kuid ka siin on pakkumine pigem kehv. Hea asukohaga ja seisukorraga korterid, milledel on turutasemele vastav üürihind, leiavad kiirelt üürilise.