arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

2010 Harjumaa suvilaturu kokkuvõte

Peale mõne aastast vaikelu hakati juba jaanuaris suvilaid vaatamas käima. Kõige aktiivsem aeg oli märtsist maini, natuke vaiksem oli suvel ja ostuhuvi jätkus veel septembrisse-oktoobrisse. Hinnatud on merelähedased piirkonnad Suurupist  Kloogarannani. Peamiselt osteti puhkamise sooviga ja eelistati korras suvilat või siis vähest kõpitsemist vajavat, 45-65 m2 suurust, mitme toaga ja tingimata sauna või duššiga ning hooldatud krundiga suvilat. Nende müügihinnad jäid 400 000 – 650 000 krooni vahemikku. Kehvemas seisukorras ja pesemisvõimaluseta suvilate müügihinnad jäid 200 000 – 350 000 krooni vahemikku. Sisuliselt on need  kommunikatsioonidega krundid, millele saaks tulevikus ehitada maja või suvila. Oli ka erandeid, näiteks Domus Kinnisvara vahendusel müüdi septembris kahe nädalaga  Kloogarannas lagunenud suvilaga, kõrgete mändidega krunt 415 000 krooniga. Aastaringselt kasutatavate, soojustatud ja kõigi kommunikatsioonidega varustatud  suvilate müügihinnad ulatusid ühe miljoni kroonini. Need olid tavaliselt paremas seisukorras, hiljuti uuendatud interjööriga ning suuremate ruumidega. Madalad hinnad, keskmiselt 260 000 – 370 000 krooni, hea rongiühendus, mis võimaldab Tallinnas tööl käia, on suurendanud ostuhuvi Kernu valla Laitse suvilate vastu. Müüakse oma vana korter, makstakse võlad ja ülejäänud raha eest ostetakse suvila, mille jõuab enne talve soojustada.