arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Eesti kinnisvaraturul +18,3% tehinguid ja +6,3% käivet

Eestis tehti 2010 aastal 31 428 kinnisvara ostu-müügitehingut kogukäibega 1,233 miljardit eurot. Seejuures on aastaga tehingute maht kasvanud 18,3%. Tehingute maht on kasvanud küllaltki ühtlaselt kõigis piirkondades, välja arvatud Hiiumaal, kus on niigi väike tehingute maht on aastaga kahanenud veel 26% võrra ning Raplamaal, kus tehinguid on jäänud 1% võrra vähemaks. Enim on tehingute arv suurenenud Viljandimaal (27,5% võrra). Kinnisvaraturu käive on aga kasvanud vaid 6,3% võrra, kusjuures käive on jätkuvalt langenud kaheksas maakonnas (Hiiu-, Järva-, Lääne, Lääne-Viru-, Põlva-, Pärnu-, Saare-, Võrumaal). Suurim kaotaja aasta kokkuvõttes on Lääne-Virumaa 53,2%-ga, kuigi näiteks 2010 teine poolaasta oli Lääne-Virumaa kinnisvaraturul oluliselt parem, kui esimene. Suurimad tõusjad olid väga väikeste algnumbrite juures Valga- (40,7%) ja Jõgevamaa (27,7%). Väiksema tehinguaktiivsusega piirkondade langusnumbritest ei peaks siiski masendusse langema, kuna turu trende määrav piirkond –Harjumaa – on tugevas plussis (käibe kasv 12,2%). Ka Tartumaa käive on 20,4% võrra kasvanud. Kuna Tallinna korterituru trended jõuavad teistesse piirkondadesse ning segmentidesse ajalise nihkega, siis on tõenäoline, et 2011 on käibe kahanemist oluliselt vähemates piirkondades, kui üldse.