arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

HIINA MUUTUB SUURIMAKS EHITUSTURUKS

Global Construction Perspectives ja Oxford Economics koostasid maailma ehitusturu analüüsi järgnevaks 10 aastaks. Nende prognoosi kohaselt kasvab ehitusturg aastaks 2020 70% võrra, mis ületab maailma majanduse üldise kasvu. Suurimaks tegijaks saab Hiina, mis moodustab tänasel päeval ca 14% maailma ehitusmahust, kuid hakkab 10 aasta pärast andma ca 21%. Ehk siis oluliselt rohkem, kui USA (ca 15%) ja India (7%). Meie lähinaabritel pole tulevikus suurte rivisse asja – Venemaa annab vaid 2% ehitusmahust ning Euroopa suured – Saksamaa ja Prantsusmaa – kumbki vaid 3%.

Kus siis Eesti asub selles listis? Ilmselt pole kellelgi sellest aimugi. Kui aga mõni Eesti ehitusettevõtja tahab tõeliselt tuult tiibadesse saada, siis tuleks hakata kodulehekülge Hiina keelde tõlkima.