arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Suvilate müügi maksustamise kord pole muutunud

Käes on aasta üks ilusamaid aegu – kevad, mis toob kaasa suvilate müügipakkumiste elavnemise. Juba praegu võib tõdeda, et eelmisel aastal müümata jäänud suvilatel pole euro tulekuga kõik omanikud hinda tõstnud, vaid hoopis langetanud.

Kui tuleb suvila müük vormistada, siis on hea teada, et endiselt kehtib olukord, mille kohaselt tulumaksuseaduse alusel ei maksustata kinnisasja võõrandamisest saadud tulu, kui suvila või aiamaja vallasasjana või kinnisasja olulise osana on maksumaksja omandis olnud üle kahe aasta ning kinnistu suurus ei ületa 0,25 hektarit.

Kui isik ei kasuta suvilat elukohana, kehtib sellise kinnisasja võõrandamisele maksuvabastus sõltumata elukoha maksuvabastusest. Näiteks kui kahe aasta jooksul müüakse nii elukohana kasutusel olnud korter kui ka suvila, siis kehtib maksuvabastus mõlema kohta.
Erandiks on see, kui suvilat siiski kasutatakse elukohana, näiteks on kasutanud suvilaga seotult eluasemelaenu intressi maksusoodustust. Sel juhul lähtutakse suvila võõrandamisel elukoha võõrandamisele kehtivatest tulumaksuseaduse sätetest.

Uuesti müüki pandud suvila pakkumisega, kus hind langenud, aga mitte tõusnud, saab tutvuda SIIN