arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Pakkumishinna ja müügihinna vahe väheneb

Analüüsides 2011. aastal toimunud reaalseid tehinguhindu ja pakkumishindu, siis on täheldatav tendents, et vahe nende kahe näitaja vahel väheneb. Kui jaanuaris oli Tallinna korterite keskmiseks pakkumishinnaks 1392 € ja müügihinnaks 958 €, siis maikuus vastavalt 1293 € ja 1023 €. Seega on 5 kuuga pakkumishinnad Tallinnas vähenenud 7,1 % võrra ja müügihinnad samal ajal suurenenud 6,8 % võrra.
Samasugune olukord, kus keskmise tehingu hinna ja pakkumishinna vahe vähenes, oli eelmise aasta sügisel, mil tegelikult enne euro tulekut oligi turul tehinguid tavapärasest rohkem. Just euro muutuja tõttu ei saa perioode päris võrreldavateks pidada.

Kuna korterite pakkumiste arv on Tallinnas selle aasta 5 kuuga ca 1000 võrra kasvanud, siis on eelmist aastat vaadates hästi näha, et tehinguid on hakatud rohkem tegema pärast seda, kui pakkumisi on juurde tulnud. Seega võiks teatud mõttes oodata, et müüdavate objektide lisandudes kasvab teoreetiliselt tehingute arv ka sel aastal. Kas see ka nii läheb, näitab aeg. Pakkumiste arvu tipp oli eelmise aasta septembris, mil Tallinnas oli pakkumises 12 804 korterit. Mai lõpu seisuga oli Tallinnas pakkumises 11 052 korterit ning seega on pakkumiste arvul kasvada ruumi veel küllaga.