arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

MULJED PETERBURI KINNISVARAMESSILT

Domus Kinnisvara osales sel aastal juba kolmandat korda Peterburis kinnisvaramessil. Sel korral oli tegemist ilmselt linna suurima omalaadse üritusega kuhu olid kokku koondatud kolm erinevat teemat. Messi põhituumiku sisustasid kohalikud suurkortsernid, kelle käe all arendatakse viie miljoni elanikuga linnas kümneid tuhandeid korteid. Teise samavõrd suure väljapanekuga esinesid kinnisvaraettevõtted, kes pakkusid välismaist kinnisvara. Mõnevõrra väiksem osakaal oli linnalähedaste eramurajoonide arendajatel. Kokku osales messil oma pakkumistega 436 ettevõtet Venemaalt ja mujalt maailmast. Osalejate nimekirja vaadates oli Domus Kinnisvara nende hulgas ainukene Eesti kinnisvarafirma.

Sel korral olime väljas kolmekesi – Irina Rysyukova ja Valadimir Nikiforov Domuse Narva kontorist ning mina. Peaeesmärgiks oli messikülastajatele Eesti kui potentsiaalse investeerimis- ja puhkusekinnisvara soetamiskoha propageerimine ning konkreetsete ostuhuviliste kontaktide hankimine. Nagu varasematelgi kordadel oli suhtlemist ja selgitamist palju. Alguses oli mõnevõrra üllatav see, et ainult elamisloast huvitatutute hulk oli natukene väiksem ning investeerimishuviliste hulk seevastu suurem, kuid see tulenes messi omapärast. Kuna Domus on keskendunud kvaliteetse kinnisvara ja teenuse pakkumisele, siis oli see ainult rõõmustav.

Eelnevat arvestades oli meil ka mõnevõrra vähem selgitamist Eesti viisa- ja elamislubade süsteemi kohta. Kahjuks on selles küsimuses endiselt levimas palju eksiarvamusi – nn „Läti süsteemile“ tuginedes usuvad meie idanaabrid ekslikult, et ka Eestis saab teatud väärtuses kinnisvara omamisega lihtsustatud korras õiguse tähtajalise elamisloa saamiseks ning sellega koos piiramatu liikumisvabaduse Euroopa Liidus.

Messikülastajate huvi jagunes üldjoontes kaheks – esiteks odavama hinnaklassiga korterite/suvilate/maakodude vastu ja teiseks investeerimisvõimaluste vastu oma äritegevuse laiendamiseks Euroopa Liitu. Elukondliku kinnisvara huvilised jagunesid ootuspäraselt Narva/Narva-Jõesuu ning Tallinna vahel. Mõnevõrra üllatavalt tegime ka kokkuleppeid objektide suhtes, mis asuvad Saaremaal, Võrumaal ja mujalegi väljaspool keskuseid. Seega saame kolmepäevase töö tulemusena anda kliendikontakte Domus Kinnisvara kontoritele üle Eesti. Ärikinnisvara investeeringute osas me ootuspäraselt esialgsetest vestlustest esialgu kaugemale ei jõudnud ning nüüd jätkab teemaarendust huviliste soovidele vastava kodutöö tegemisega Domuse äripindade osakond.

Lisaks oma töö tegemisele heitsime pilke ka meie Venemaa kolleegide tegemistele. Kuna sellel messil osalemine on küllaltki suur kulu, siis saavad seda endale lubada vaid suured ja tugevad ettevõtted. Seetõttu oli enam-vähem igal sammul näha kvaliteeti ja suuri kogemusi oma tööde tegemistel. Müüdavad arendusprojektid on tõesti suured (Tallinna suurimad arendused on nende kõrval ikkagi pisiprojektid), mis võimaldavad müügitöö viia hoopis teistsuguse kvaliteedini. Seda nii ettevalmistatud müügimaterjalide kui ka müügiinimeste kompetentsuse osas. Igal juhul saime mitmeid uusi mõtteid, kuidas ka Eestis saaksime Domus Kinnisvara kliente paremini teenindada.