arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Väärikas Kolu mõis taas müügis

Sajandeid vana ja mitmete omanike käes olnud Kolu mõis on taas müüki pandud. Pikemalt von Middendorffide perekonna käes olnud mõis on kogunud kaasajal kuulsust Concordia ülikooli pankrotivarana. Nüüd on eraomanike käes olev mõis 767 000 € suuruse hinnaga müügis.

Müüki vahendava Domus Kinnisvara maakleri Hiie Tamme sõnade kohaselt on tulemustest veel vara rääkida, sest mõis on alles müüki pandud ja sedavõrd suure mõisakompleksi müügiprotsessid on tavaliselt pikad. „Huvilisi on seni olnud nii Eestist kui Soomest, aga konkreetsete kokkulepeteni pole veel jõutud“ sõnas Hiie Tamm.

Ligi 50 ha suurusel kompleksil paiknevad historistlikus laadis peahoone, meiereihoone ja renoveeritud eramu. Mõisa peahoones on alustatud renoveerimistöödega, mille käigus on paigaldatud uus katus, kandekonstruktsioonid taastatud, aknad ja uksed osaliselt renoveeritud, mõisa on sisse toodud kütte- ja veevarustustrassid.