arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Domus kinnisvaramessil Tallinnas

Interjööri- ja kinnisvaramess 2012 on selleks korraks läbi. Vähemalt Eesti Näituste messikeskuses. Tegelikult muidugi töö jätkub, sest messil osalenud Domuse kinnisvaraspetislistidel on vaja täita klientidega messil tehtud kokkulepped, minul vaja pidada lõpuni Rähni 12 korterite müügiläbirääkimised, ajakirjanikel vaja valmis kirjutada põnevad lood koduajakirjadesse ning korraldajatel vaja hakata ette valmistama järgmise aasta messi. Mõned kokkuvõtvad mõtted aga alljärgnevalt:

Esiteks on tõesti lahe selline koostööprojekt, mille raames erinevad pakkujad (uus korter Domus Kinnisvaralt, põrandamaterjalid Linconalt, köögimööbel Arensilt, vannitoasisustus Baltecolt, sisekujundus Aet Pielilt jne jne jne) integreeritakse ühte väljapanekusse ning antakse seeläbi klientidele reaalne pilt uue kodu võimalustest. Ja seda 1:1 mõõtkavas. Nii ei olegi eriliseks probleemiks asjaolu, et Rähni 12 uued korterid alles mitmete kuude pärast reaalset kuju võtma hakkavad.

Teiseks teeb mulle jätkuvalt head meelt see, kuidas Domuse meeskond suuremate projektide elluviimiseks seljad kokku paneb. Väga suur osa meie Tallinna kontorist oli messil kaasa löömas ning oma väike (ent oluline) roll langes isegi Tartu kontori kolleegidele. Nädalavahetuse pikad tööpäevad saab nüüd kevadpühade puhkeajaga tasa teha  Pärast pisikest puhkust aga ootavad messilt kogutud kliendikontaktid meie parimaid teenuseid.

Kolmandaks üllatas mind mõnevõrra rahvarohkus, mis meie „korterist“ läbi käis. Suur messikülastajate hulk koos stabiilselt suure kinnisvaratehingute hulgaga on heaks kinnituseks, et Konjunktuurininstituudi hinnangud tarbijate kindlustunde indikaatorile ei pruugi siiski päris täpselt peegeldada Eesti inimeste tegelikku ostukäitumist. Kinnisvaraturg on aktiivne, uue kodu loomine või olemasoleva ümberkujundamine on käegakatsutav reaalsus mitte unelm. Kellel selles osas veel kahtlusi on, peaks ära ootama peatselt algava Domus Kinnisvara ja Swedbanki koostööprojekti. Selle kohta aga info juba edaspidi.