arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Saksamaa notaritel kiire aeg

Schweriner Volkszeitungi andmetel on Saksamaal Mecklenburg-Vorpommerni piirkonnas notaritel enne käesoleva aasta 1. juulit kiire aeg. Maakond otsustas kinnisvara müügilt seni võetavat kinnisvara võõrandamise maksu tõsta 3,5%-lt 5%-ni. Maks tuleb tasuda müügihinnast lähtuvalt, olenemata sellest kas tegu on väikese aiamaaga või luksusvillaga.

Kui seni voolas maakonna kassasse kinnisvara müügilt laekuvat tulu 87 milj eurot aastas, siis nüüd loodetakse 30 milj euro suurusele lisale. See peaks parandama maakonna võimalusi, samuti ei tohiks elamuehitusele ega investeeringutele halvasti mõjuda.

Kuna otsus peaks jõustuma juba juuli algul, on notaritel nüüd palju tööd. Kokkulepitud ostud-müügid soovitakse veel madalama maksumääraga sõlmida. Vajadusel on notarid nõus töötama ka pikemate päevadega, kinnitas SVZ-s Katja Fahl, MV Notaritekoja juhataja.