arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

November Tartu kinnisvaraturul

Maa-ameti tehingustatistika andmetel teostati Tartus käesoleva aasta novembris 141 kinnisvara ostu-müügitehingut, mille rahaline koguväärtus oli 9 024 336 eurot. Võrreldes oktoobriga langes tehinguaktiivsus 24,2% ja koguväärtus 28,1%. Aasta taguse ajaga võrreldes on tehingute arv langenud 8,4%, kuid koguväärtus on 1,1% tõusnud.

Novembris toimus Tartus 113 korteriomandi tehingut, mis on 21 tehingu võrra vähem kui oktoobris ja 6 tehingut vähem, kui eelneva aasta novembris. Tehingute keskmine hind hüppas aga novembris rekordtasemele – 1212 €/m², mis on käesoleva aasta kuude võrdluses kõige kõrgem tulemus. Oktoobrikuuga võrreldes on keskmine hind  4% tõusnud. Keskmise hinna tõus on tingitud mitme uusarenduse valmimisest ja müükide vormistamisest (nt. Siili tn 8, Meloni tn 30, Savi tn 39//39A), millega tõusis uute korteritega tehtud tehingute osakaal kogu tehingute mahus. Kui oktoobris oli ~14% tehingutest uute korteritega, siis novembris vormistatud tehingutest moodustasid ~22% uute korteritega tehtud tehingud, tõstes keskmist ruutmeetrihinda. Kinnisvarabuumi aegsele tipule, kui 2007 aasta veebruaris oli tehingute keskmine 1242 €/m2, oleme juba päris lähedal. Ootame ja vaatame, kas see saab ületatud järgmise aasta alguses, kui suur osa uutest korterelamutest valmis saab.

Tartu KOM november 2014

Allikas: Maa-ameti tehingute andmebaas

Eramutega tehti novembris 11 ostu-müügitehingut, mis on eelneva kuuga võrreldes 14 tehingut vähem ning aastatagusega võrreldes 5 tehingut vähem. Hoonestamata elamumaadega teostati 3 tehingut. Nii 2014 oktoobris kui ka aasta tagasi novembris tehti ainult 1 hoonestamata elamumaa tehing.