arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Noor pere otsib kodu linna või selle lähedale

Pärnu kinnisvarafirmade maaklerid nentisid, et Pärnu võiks välja pakkuda avaramaid tulevikuvisioone, mis käsitlevad lastega perede võimalusi siia kodu rajada. Küsime: mida saaks teha ära kohalik omavalitsus, et noor pere valiks elukohaks Pärnu?

Pärnu rändesaldo on paranenud, kuid püsib endiselt miinuses. Rõngasvaldade elanikud koos Sindi inimestega moodustavad juba poole Pärnusse registreeritud elanikest. Rahvaarvu kasvatasid mullu eeskätt Audru, Sauga ja Tahkuranna vald, kus viimasel aastakümnel on kerkinud madaltihedaid elurajoone, jätkub elamuehitus ja kruntide pakkumine.

Üüriturg vajaks korrastamist

Domus Kinnisvara maakler Piret Rondo juhib tähelepanu asjaolule, et enamasti ei ole noor pere võimeline kohe omale kodu ostma, seetõttu võetakse üürikorter. Suur nõudlus ja vähene pakkumine on tõstnud üüritasud üsna kõrgele. Talvekuudel tuleb kahe–kolmetoalise toalise korteri eest koos üüri ja kõrvalkuludega maksta 300–400 eurot.

Mõistetav, et noor pere ei taha elada remonti vajavas korteris või nõukogudeaegse sisustusega pinnal. Mida paremas korras ja moodsam sisustus, seda kõrgem üür. Pealegi on üürikorteris elamine tähtajaline. “Seetõttu oleks kohalikult omavalitsuselt väga suureks toeks üürimajade ehitamine. Kui seda teed lähevad Tallinn ja Tartu, oleme veendunud, et noorte perede äravool Pärnust jätkub,” on Rondo kindel.

Loe edasi parnupostimees.ee

Tegemist on väljavõttega artiklist, mis ilmus Pärnu Postimehes 21.02.2015. Toimetaja Silja Joon