arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Milleks on maaklerit tarvis?

Oma korterist või majast suudan ma ise kaIMG_0093 nutitelefoniga fotod teha. Siis on vaja veel sisestada portaali kuulutus ja oodata kuni ostja või üürnik helistab. Ning minu kinnisvara on praktiliselt müüdud. Üürile andmise puhul leian netist lepingu, prindin välja ja ongi kõik.

Kas see on ikka nii lihtne? Jah, võib olla, kui sa oled maakler või kinnisvarast sügavalt huvitunud isik ning tunned valdkonda põhjalikult. Kindlasti ei ole see lihtne inimesele, kellel pole kunagi olnud kokkupuudet kinnisvara müügi, ostmise ega üürile andmise osas.

Enne, kui jõuad mõelda, milleks seda maaklerit ikka vaja on, oleks mõistlik endalt küsida:

 • Kas mina suudan määrata kinnisvarale reaalse müügihinna, et müük toimuks optimaalse ajaga?
 • Kas minu tehtud fotod on piisavalt head, et eristuda teiste sarnaste seast, äratamaks potentsiaalse huvilise tähelepanu?
 • Kas minul on piisavalt aega ja tahtmist kuulutust koostada ning uuendada?
 • Kas ma oskan valida sihtrühma, kellele müüdavat kinnisvara pakkuda?
 • Kas mina olen valmis vastama võõraste kõnedele ja e-mailidele kellaajast hoolimata?
 • Kas minul on aega huvilistele kinnisvara tutvustada lisaks argipäevadele ka pühade ajal?
 • Kas mina oskan küsida küsimusi, et mõista, kas tänane huviline on homne ostja?
 • Kas mina olen 100% kindel, et kogu dokumentatsioon müüdava kinnisvara kohta on korras?
 • Kas mina olen emotsionaalselt valmis inimestega kohtuma ja hinna üle läbirääkimisi pidama?
 • Kas mina tean, mis saab edasi, kui olen potentsiaalse ostja leidnud?
 • Kas mina olen kohustatud müügilt saadud tulu pealt maksma riigile tulumaksu või mitte?
 • Kas mina tean, missuguseid juriidilisi nüansse tuleb arvestada ka pärast lepingu sõlmimist?
 • Kas ma olen ikka teadlik, mis kohustusi ja õigusi hõlmab üks üürileping?
 • Kas ma suudan maandada üürile andmise riskid?

Kas poleks mitte lihtsam, kui keegi teine tegeleks Teie kinnisvara müümise või üürile andmisega? Otsustada saab igaüks ise.

 

 Autor

 

130403012

 

 

 

 

 

Li Otsing

Sinu maakler Viljandimaal