arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Kuidas Juhan Laulupeole läks ehk kuidas K6 Residents endale nime sai?

Ühel ilusal sügisesel hommikul alustas Juhan Kunderi oma jalutuskäiku Laulupeole. Päike paistis, puud olid puna-rohe-kollase kirjud, värske õhk paitas õrnalt põski ning kõrvu kostus lindude laulu.

Möödudes Politsei Pargist naeratas ta lahkelt mänguväljakul mängivatele lastele ning kergitas kaabut daamile, kes jalutas valge krässus karvaga koerapoissi. Eemal silmas ta head sõpra FR. R Kreutzwalti, kes nautis Tallinna uhkeima ehitise Hiltoni hotelli säravat fassaadi. Viibates sõbralikult astus ta edasi. Tervituseks noogutas peaga C.R Jakobsoni, kes oli tagasi jõudnud oma hommikuselt turul käigult, kott värsket talukraami täis, haugates punasest eestimaisest õunast. Oma mõtteid mõlgutades ning vaikust nautides lehvitas Fr. Kuhlbars, kes istus maja trepil, lõpetades oma viimast luuletust. Kuuldes paremalt põiktänavast kostuvaid naerukilkeid, silmas ta perekondi askeldamas oma hommikusi tegemisi, lehvitas aia küljes ronivale poisiklutile ning hingas õnnistatult sisse. Ees terendas Laulupeo helisev silmapiir. Ta oli jõudnud kohale. Ta oli õnnelik, et teda ümbritses rohelus, mugavus, sõbralikud inimesed, järelkasvav põlvkond ning kõik eluks vajalik oli tal kõigest jalutuskäigu kaugusel. Paar sammu veel ning tema ees laius Kadrioru park kõige endas kätkevaga. Ilmselt tuleks alustada sportimisega, kui see sulle nii lähedal on, mõtles J.Kunderi ning sammus edasi….

20.sajandi algul kerkis kesklinna äärealale kultuurist, kunstist ja tööstusest vohav asum, mille nimeks sai Torupilli. See koondas endasse tänavaid, mille muusadeks olid heliloojad, kunstnikud, kirjanikud-E.Viiralt, Fr.R.Kreutzwald, Fr.R.Faelhmann, C.R.Jakobsoni, J.Kunderi.

2017.aasta kevadeks kerkib J.Kunderi põik 6 asuvale sisealale kolmest majast koosnev kvartal, mis on ümbritsetud kultuuriajaloost ja kunstilistest vaadetest olles samal ajal kiviviske kaugusel kesklinna ja Kadrioru luksusest.

Need majad rajatakse hingega ning südamest, et nad jääksid kestma põlvkondi, nagu antud piirkonnale kohane. Looming, mis pakatab soojusest, parimatest soovidest, uudsetest lahendustest ning ainult kõige kvaliteetsematest materjalidest, sobib suurkujude kõrvale seisma nagu valatult.

Kesklinna mugavuses on Kolm maja Kunderi tänaval, mis on loodud Kultuuriväärtusega piirkonda, ümbritsetud Kunstilisest miljööst ning kasutatud ainult Kõrgkvaliteetseid ehitus- ja siseviimistlusmaterjale.

Saage tuttavaks:

merepilt

See on K6 Residents– kesklinna luksus ning perekonna soojus, loodud hinge ja südamega kestma põlvkondi.