arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Paneelmajade korterid tõusevad uuesti hinda

Kuressaare on Eesti kinnisvaraturul jätkuvalt üks kõrgehinnalisemaid väikelinnu, madalaima hinnatasemega on Kohtla-Järve ja Valga.

Meie Kuressaare maakler Jüri Aljas rääkis muuhulgas ajalehele “Meie Maa” hetke olukorrast Kuressaare kinnisvaraturul. Tema sõnul on heas seisukorras paneelmaja tüüpkorterid muutunud mõneti defitsiidiks.

“Hinnad on tõepoolest kerges tõusus. Aasta kokkuvõttes võib tulla umbes 5% tõusu,” ütles maakler Jüri Aljas Domus Kinnisvarast.

Nii-öelda kõhutunnet kinnitavad tema sõnul ka numbrid. “Näitena võtan võrdlusesse 2016. ja 2017. esimese poolaasta tehingud Kuressaare korteritega. 2017. esimesel poolaastal vahetas Kuressaares omanikku 92 korterit, mis on kolme võrra enam kui eelmise aasta samal perioodil,” tõi Aljas võrdluse.

Kuressaares müüdud korterite keskmine hind oli sel perioodil 739–746 eurot ruutmeetri kohta, olles 2016. esimese poolaasta keskmisest 3% kõrgem.

Uut osta ei jaksa

Aljase hinnangul veavad hinnatõusu turule tulnud päris uued korterid ning ka keskmise hinnaklassi heas ja väga heas seisukorras paneelmaja tüüpkorterid, mis on mõneti defitsiidiks muutunud.

“Päris uut korterit keskmine Saaremaa noor pere osta ei jõua ja seetõttu lähevad hästi kaubaks kolmandiku võrra madalama hinnaga paneelmajade suuremad korterid,” märkis Aljas.

“Rahvas käib maalt linna tööle niikuinii ja kui lapsed ka juba gümnaasiumiikka jõudma hakkavad, on perel otstarbekas linna eluase soetada,” selgitas Aljas seda, miks just Kuressaarde eluaset soetatakse.

Artikkel ilmus ajalehes “Meie maa” 22.novembril ning täismahus on võimaliks seda lugeda SIIT