arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Metalli ja puidu flirt aadlielamu pööningul

Tallinna vanalinna esindusliku aadlielamu pööningukorrusele on kujundatud esteetiliselt nauditav moodne kodu, mis lummab omanäolise materjalikäsitluse ja läbimõeldud ruumilahendusega.

Engelhardti majas asuva korteri katusealuse suurus (ca 190 m2) ja lagede kõrgus (kuni 6 m) võimaldas toad paigutada kahele tasapinnale. Galerii põhimõttel lahendatud ülemine korrus toob korterisse avarust ja rohked puittalad annavad kogu miljööle lummava iseloomu.

Korteri kaht korrust ühendab monoliitne metalltrepp, mille juurde kuulub ka filigraanse mustriga metallpannoo. Pannoo ulatub ülemise korruseni ning ümbritseb balustraadina teise korruse puhketuba.

Sisekujunduses eelistati naturaalseid materjale ja loodusest inspireeritud värvigammat. Enamik eritellimusel valmistatud sisustuselementidest ja mööbliesemeist on kodumaine toodang.

Korteri eripära on julge, kuid delikaatne metallikäsitlus, mille oskuslik kombineerimine looduslähedastes toonides ehedate puitpindadega loob hubase ja väärika atmosfääri. Sisekujunduse autorid on Riin Kärema ja Kerli Lepp Kuup Disain OÜ-st.

Alumine korrus

Kodu keskmes on rohkete puittalade ja kõrge laega aatriumilaadne elutuba, mis on kujundatud vaoshoitud ja diskreetses värvigammas:  tumedaks peitsitud ehe laudparkett, tumehalliks töödeldud metalltrepp ja ruumile rohkelt mahedat valgust pillav modernse disainiga kroonlühter loovad hubase ja koduse atmosfääri.

Pilkupüüdev ovaalne söögilaud koos kuldse sügise värvi toolidega on paigatatud elutoa diivaniala ja köögi vahele. Hoolikalt valitud disainiga diivanid moodustavad eraldi puhkeala ning  muudavad kogu interjööri soojaks ja mugavaks. Avara elutoa kaugemasse soppi on kujundatud mahukas köögiosa,  mille hall värvitoon sulandub harmooniliselt elutoaga.

Alumisele korrusele on oskuslikult peidetud ka kaks magamistuba, majapidamisala,  duširuum ja külaliste tualett.

Ärklikorrus

Kaht korrust ühendav modernse ornamendiga dekoreeritud metallpiirdega trepp viib osaliselt avatud ja õdusa miljööga ruumi, mis on kujundatud puhketoana. Ühtlasi on see omamoodi eeskamber korteri privaatsemale alale, kus asub suur magamistuba ja kuningliku kujundusega avar vannituba. 

Magamistoa eripära on maast laeni klaassein, kust avaneb vaade alumise korruse puittaladele ning kaunile katuslaele. Avara vannitoa aktsendiks on uhke, tammepuidust detailidega metallvann ja diskreetne valgustus.

Ülemise korruse viimistlusmaterjalide ja kujunduselementide valik toetab alumise korruse interjööri kontseptsiooni, mille märksõnad on modernsus, innovaatilisus ning väärikas värvi- ja materjalikäsitlus.

Engelhardti maja

Lai tn 9 asuv endine Stackelbergide linnapalee on pärit 18. sajandist ja täielikult renoveeritud 2017.

Omanäolised korterid asuvad kolmes hoones, mis paiknevad ümber kauni kujundusega siseõue. Rohkem infot leiab www.lai9.ee