arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Juuli 2018 ülevaade: Viljandis müügis olevate korterite kesine valik annab tunda müügitehingute vähenemises

Maa-ameti tehingustatistika andmetel sooritati tänavu juulis Eestis kokku 3870 ostu-müügitehingut koguväärtusega ca 245 miljonit eurot. Tehingute arv langes juuniga võrreldes 14% ja võrreldes eelmise aasta juuliga 7%. Käesoleva aasta juulikuu tehingute maht oli viimase 12 kuu keskmisest 8% madalam. Aastatagusega võrreldes langes korterite müügitehingute arv Pärnus, Viljandis ja Kuressaares. Korterite keskmine hind on enamuses ülevaates toodud linnades aastatagusest (v.a Kuressaare ja Narva) ja käesoleva aasta juunist kõrgem (v.a Tallinn ja Narva). 

Maa-ameti andmetel teostati Harju maakonnas käesoleva aasta juulis 1575 kinnisvara ostu-müügitehingut, mille rahaline koguväärtus oli ca 160 miljonit eurot. Juuniga võrreldes langes tehingute arv 27% ja tehingute koguväärtus 31%. Aastataguse ajaga võrreldes langes tehingute arv 11% ning tehingute koguväärtus 7%.

Allikas: Maa-ameti tehingute andmebaas

Tallinna linnas teostati juulis ca 25% tehingutest uute korteritega keskmise hinnaga 2219 €/m², kuu varem oli sama näitaja 35%.

Tartu maakonnas teostati juulis 440 kinnisvara ostu-müügitehingut koguväärtusega ca 29 miljonit eurot. Juuniga võrreldes langes tehingute arv 4% ja koguväärtus 6%. Aastataguse ajaga võrreldes tõusis tehingute aktiivsus 4% ja  tehingute koguväärtus 12%.

Allikas: Maa-ameti tehingute andmebaas

Tartu linnas teostati juulis ca 25% tehingutest uute korteritega, kuu varem oli sama näitaja 31%. Uute korterite müügitehingute keskmine hind oli see kuu 1782 €/m2.

Pärnu maakonnas teostati juulis 316 kinnisvara ostu-müügitehingut koguväärtusega ca 16 miljonit eurot. Võrreldes juuniga tõusis tehinguaktiivsus 12% ja tehingute koguväärtus 19%. Aastataguse ajaga võrreldes tõusis tehingute arv 2% ja koguväärtus 27%.

Allikas: Maa-ameti tehingute andmebaas

Pärnu linnas teostati juunis ca 21% tehingutest uute korteritega, kuu varem oli sama näitaja 15%. Uute korterite müügitehingute keskmine hind oli 1793 €/m2.

Viljandi maakonnas teostati käesoleva aasta juulis 122 kinnisvara ostu-müügitehingut koguväärtusega ca 4 miljonit eurot. Võrreldes juuniga langes tehingute arv 7% ja tehingute koguväärtus 5%. Aastataguse ajaga võrreldes langes tehingute arv 15%, kuid koguväärtus tõusis 2%.

Allikas: Maa-ameti tehingute andmebaas

Viljandi linnas on pakkumise vähesuse ja suure nõudluse tõttu heas ja väga heas seisukorras korterite hinnad tõusnud. Hinnatõus ja valiku vähesus on pannud korteriostjaid ostuotsuseid edasi lükkama, mis annab tunda ka tehingute arvus. Võrreldes aastatagusega toimus käesoleva aasta juulis poole vähem korteri ostu-müügitehinguid. 

Juulis ei ole Viljandi linnas müüdud ühtegi uut korterit. 

Saare maakonnas teostati käesoleva aasta juulis 137 kinnisvara ostu-müügitehingut koguväärtusega ca 5 miljonit eurot. Võrreldes juuniga langes tehinguaktiivsus 31% ja tehingute koguväärtus 22%. Aastataguse ajaga võrreldes langes tehingute arv 3%, kuid koguväärtus tõusis 58%.

Allikas: Maa-ameti tehingute andmebaas

Ida-Viru maakonnas teostati juulis 313 kinnisvara ostu-müügitehingut koguväärtusega ca 6 miljonit eurot. Võrreldes juuniga tõusis tehinguaktiivsus 11% ja tehingute koguväärtus 58%. Aastataguse ajaga võrreldes tõusis tehingute arv 6% ja koguväärtus 2%.

Allikas: Maa-ameti tehingute andmebaas