arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Kas sinu kodu või sinu lähedase kodu on tuleohutu?

2017. aastal hukkus Eestis tulekahjudes 37 sündmusel 38 inimest.

Kümne ennetustöö aastaga on päästeamet kokku külastanud rohkem kui 85 000 kodu. Nõustamiste eesmärk on kaardistada ohutusalaseid probleeme ja nõustada koduomanike tuleohutusalaselt. Kodukülastuste põhjal jõudis Päästeamet tõdemuseni, et vähemalt 5000 kodu on suurte tuleohutusprobleemidega ning vajavad sekkumist kohe täna.

 

500 kodu tuleohutuks on 2018- 2019 vahemikus kestev koostööprojekt, kus Päästeamet, Päästekeskus, kohalik omavalitsus ja koduomanik tegutsevad ühise eesmärgi nimel- muuta kodu tuleohutuks.

 

Projekti sihtgrupp on lasterikkad pered, puuetega inimesed, üksi elavad eakad.

Projekti raames tehtavad tööd:

  • küttekolde ja – seadme ehitamine, paigaldamine ja parandamine;
  • korstna ehitamine, paigaldamine ja parandamine;
  • elektrisüsteemide uuendamine;
  • korstnapühkimise teenus;
  • suitsu- ja vinguanduri paigaldamine, tulekustuti.

Jätkutegevused korrastatud kodudes kestavad 2020-2022.

Projekti tulemusel on vähemalt 500 kodus kriitilised tuleohutusalased probleemid lahendatud. Kõik 79 omavalitsust on projekti toetanud ning aidanud aktiivselt kaasa oma piirkonnas tuleohutuse tagamisele.

Kui Sinu või sinu lähedase kodu võib olla tuleohtlik (näiteks katkised küttekolded, elektri või suitsuanduri puudumine, katkised korstnad), kutsu Päästeameti kodunõustamine. Kodunõustamise tulemusel olete osa päästeameti andmebaasist, mille alusel kujunes projektis osalevate kodude nimekiri. Tulevikus võimaldab see meil Teid veelgi paremini aidata!

Kodunõustamisest rohkem:

https://www.rescue.ee/et/kodanikule/kodunoustamine/kodu.html

Vaata lisaks tuleohutuse alaseid teemasid: http://kodutuleohutuks.ee/

 

Refereeris: Kaili Tamm Domus Kinnisvara