arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Linnupargi parklinnak – terviklik elukeskkond Tartu linnas

Sel suvel algab Ihaste põik tänaval esimeste korterelamute ehitus, mille puhul lähtutakse 2007.-2008. aastatel läbi viidud rahvusvahelise arhitektuurivõistluse Europan võidutööde kontseptsioonist

Planeering näeb ette kokku 11 hoonestusala ning esimese 35 korteriga hoonestusala ehitamine algab käesoleval suvel. Eelmisel aastal korraldatud arhitektuurikonkursi võitsid Apex AB arhitektid, kelle nägemus koostöös Tartu linnaga on luua erinevate arhitektuursete võtetega standardiseeritud linnaruumi välistamine ja Annelinnast edasi liikumist inim- ja loodussõbralikuma keskkonna poole. Liikuvusvõimalusi annavad Emajõega läheduses olevad  haljasalad ja suure kergliiklusteede võrgustik. Ühtlasi on sellega tagatud ka kõikide linnakeskkonna teenuste väga kiire ja hea kättesaadavus.

Rajatavad korterid on Apex AB arhitektide poolt valitud teadlik ruumiline jaotus äärelinnalikust parkimise ja hoovi haljasalade vahel – võimalus nautida loodusliku keskkonda ilma argipäevast kiirust rõhutavat liiklusolmet tajumata. Lihtsad fassaadivaheldused, liigendused mahtudes ja galeriihoonestuse tüpoloogia loob tekkivas terviklikus linnajaos omanäolisi eluruume igale elanikule.

Linnupargi korterelamute arendajaks on pikaajalise kogemusega Avaare Kinnisvara ning ehitajaks usaldusväärne ehitusettevõte Ehitustrust. Avaare Kinnisvara üheks tegevusalaks on kinnisvarasse investeerimine ja kinnisvara arendamine. Arendaja eelmised projektid Tartus nagu Raatuse 68 ja „Kolm Venda“ aadressil Pikk 43/45/47 pälvisid mõlemad uute korterelamute konkursil „Aasta parim ehitis“ esikohad.

Kõikidel Linnupargi kodudel saavad olema rõdud või terrassiala. Uus elurajoon piirneb ühelt poolt looduskaitsealaga ning seega tagab tulevastele elanikele esmalt privaatsuse ja teisalt suurepärased vaated rohelusele. Müüki tulevad 2-4-toalised energiasäästlikud korterid pindalaga vahemikus 35,8 m2 – 84,8 m2, hinnavahemikus 79 900€ – 140 000€. Kõikide korterite hinna sees panipaik ja juurde on võimalik soetada parkimiskoht ja jalgratta hoiukoht eraldiseisvas jalgrattamajas. Hoovialale rajatakse mänguväljak ja ühiselt kasutatav grillimisala, et luua terviklik, kaasaegne ja loodust armastav elukeskkond Tartu linnas.

Projekti eelmüük on alanud ja võimalik on registreerida oma huvi www.linnupargi.ee. Varakult oma ostusoovist teada andes on võimalik valida esimeste seas endale meelepärane kodu.