arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Juuli 2019 ülevaade: senise aasta tehinguterohkeim kuu Tartus

Maa-ameti tehingustatistika andmetel sooritati tänavu juulis Eestis kokku 4201 ostu-müügitehingut koguväärtusega ligi 307 miljonit eurot. Tehingute arv tõusis juuniga võrreldes 5% ning eelmise aasta juuliga võrreldes 8%. Käesoleva aasta juulikuu tehingute maht oli viimase 12 kuu keskmisest 3% kõrgem. Aastatagusega võrreldes on ülevaates toodud linnadest Viljandis ja Narvas korterite müügitehingute arv langenud, mujal on tehingute arv aga tõusnud. Tartu korteriturul oli juulikuu käesoleva aasta aktiivseim, mille taga olid nii uute kui ka järelturu korterite müükinumbrite tõus. Korterite keskmine hind on juuniga võrreldes tõusnud Viljandis ja Narvas. Aastatagusega võrreldes on keskmine hind tõusnud enamus linnades, v.a Pärnus.

Maa-ameti andmetel teostati Harju maakonnas käesoleva aasta juulis 1868 kinnisvara ostu-müügitehingut, mille rahaline koguväärtus oli ligi 213 miljonit eurot. Juuniga võrreldes tõusis tehingute arv 6% ja tehingute koguväärtus 16%. Aastataguse ajaga võrreldes tõusis tehingute arv 18% ja tehingute koguväärtus 33%.

Allikas: Maa-ameti tehingute andmebaas

Tallinna linnas teostati juulis ca 27% tehingutest uute korteritega keskmise hinnaga 2459 €/m², kuu varem oli sama näitaja 33% keskmise hinnaga 2552 €/m².

Tartu maakonnas teostati juulis 497 kinnisvara ostu-müügitehingut koguväärtusega ligi 37 miljonit eurot. Juuniga võrreldes tõusis tehingute arv 22% ja  koguväärtus 19%. Aastataguse ajaga võrreldes tõusis tehingute aktiivsus  12% ja tehingute koguväärtus 29%.

Allikas: Maa-ameti tehingute andmebaas

Tartu linnas teostati juulis ca 24% tehingutest uute korteritega keskmise hinnaga 2062 €/m², kuu varem oli sama näitaja 26% keskmise hinnaga 2174 €/m².

Pärnu maakonnas teostati juulis 317 kinnisvara ostu-müügitehingut koguväärtusega ligi 17 miljonit eurot. Võrreldes juuniga langes tehinguaktiivsus 2% ja tehingute koguväärtus 33%. Aastataguse ajaga võrreldes oli tehingute arv samal tasemel, kuid koguväärtus tõusis 9%.

Allikas: Maa-ameti tehingute andmebaas

Pärnu linnas teostati juulis ca 19% tehingutest uute korteritega, kuu varem oli sama näitaja 22%. Uute korterite müügitehingute keskmine hind oli see kuu 1748 €/m2.

Viljandi maakonnas teostati käesoleva aasta juulis 130 kinnisvara ostu-müügitehingut koguväärtusega ligi 5 miljonit eurot. Tehingute arv püsis juuniga samal tasemel ning tehingute koguväärtus tõusis 16%. Aastataguse ajaga võrreldes tõusis tehingute arv 6% ja koguväärtus 46%.

Allikas: Maa-ameti tehingute andmebaas

Viljandi linnas ei ole juulis ega ka juunis toimunud tehinguid uute korteritega.

Saare maakonnas teostati käesoleva aasta juulis 116 kinnisvara ostu-müügitehingut koguväärtusega ligi 4 miljonit eurot. Võrreldes juuniga tõusis tehinguaktiivsus 38% ja tehingute koguväärtus 12%. Aastataguse ajaga võrreldes langes tehingute arv 15% ja tehingute koguväärtus 17%.

Allikas: Maa-ameti tehingute andmebaas

Kuressaares teostati juulis ca 29% tehingutest uute korteritega, kuu varem oli sama näitaja 25%. Uute korterite müügitehingute keskmine hind oli see kuu 1208 €/m2.

Ida-Viru maakonnas teostati juulis 280 kinnisvara ostu-müügitehingut koguväärtusega ligi 5 miljonit eurot. Võrreldes juuniga langes tehinguaktiivsus 7% ja tehingute koguväärtus 5%. Aastataguse ajaga võrreldes langes tehingute arv 11% ja koguväärtus 17%.

Allikas: Maa-ameti tehingute andmebaas