arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Uusarenduse näidiskorter – kas müügitrump?

Kinnisvaraportaalides on hulgaliselt põnevaid pakkumisi, mille juurde on lisatud arenduse tutvustus ja arhitektide poolt valmistatud joonised või 3D pildid. Jääb vaid üle end meelepärases korteris visualiseerida. Kõik on justkui selge ja arusaadav.

Kuigi hästi vormitud plaanimaterjal annab huvilise võrdlemisi hea ülevaate kodu sisustamise võimalustest, oleme paraku tihti kokku puutunud olukorraga, et ostjal on keeruline ennast paberil nähtusse paigutada või poolelioleval ehitusobjektil ette kujutada valmiva eluruumi möbleerimist. Ruumi plaane vaadates tekivad paratamatult küsimused, kas välja pakutud köögitööpinna suurus on piisav, kas diivani ja televiisori vahele jääb parasjagu ruumi, kas esiku garderoobikappi mahuvad ikka kõikide pereliikmete joped ja mantlid? Kas aknast avanev vaade on piisavalt kaugele ja kui varakult hakkab hommikupäike mind äratama? Paljud need küsimused tekivad ja jäävad vastuseta ka pooleliolevat ehitusobjekti külastades, sest betoon, tolm, sagivad ehitajad, töömasinate müra ning varasema ehitusetapi puhul ka puuduolevad aknad-uksed ning valamata põrandapind ei anna edasi tegelikke ruumiproportsioone ning võrdlust plaanimaterjali ja tegelikkusega.

Hea ruumitunnetuse annab näidiskorter, kuhu on paigutatud kõik vajalik mööbel ning detailideni lõpuni viimistletud kõik pinnad. Näidiskorteri puhul on ostjal võimalik veenduda, et arhitekti nägemus planeeringu sobivusest vastab tõele. Joonistele kantud panipaigaruumid saavad endale õige koha ja suuruse just näidiskorteris.

Näidiskortereid viimistletakse ja sisustatakse pigem uusarendusprojektides, kus arendusmahtu on keskmisest rohkem. Näidiskorteri valmistamine on arendajale märkimisväärne lisakulu, sest ruumide möbleerimine ning sisustusdetailidega täitmine on arvestatava kuluga ning samas saab seda konkreetset korterit müüa ühtede viimaste seas. Väiksema müügimahuga projektides ehitatakse näidiskortereid harva, sest väiksema ehitusmahu juures ei ole tüüplahendusega kortereid piisavalt palju.

Ühe hea näitena näidiskorteri kasust on Tartus Linnupargi www.linnupargi.ee uusarenduse piirkonnas valminud eluruum. Klientidelt meieni jõudnud tagasiside kohaselt on näidiskorter andnud neile väga hea ettekujutuse planeeritud panipaikade praktilisuse ja mahutatavuse osas ning projekteeritud ruumide suuruse ja paiknemise kohta. Sisustatud kööginurk annab täpse ettekujutuse, et kõik oluline mahub kööki ära ja on õige funktsionaalsusega. Ruumid on valged ja õhurikkad ning valitud viimistlusmaterjalid sobivad kokku valatult. Näidiskorteri põhjal on kliendid saanud võrrelda plaanidel olevat infot ruumide pindala kohta veendumaks selle suuruse sobivuses. Nähtu annab huvilisele ka ideid ostetava korteri sisustamiseks.

Ja eks on näidiskorter ka aus ostjate vastu. Kui kehvema ruumiplaneeringuga sisustatud eluruumis on nähtavalt puudu piisavalt laiast esikust või kööki ei mahu ära nõudepesumasin, siis selles saab ostjana veenduda ja võrrelda sisustatud korteri plaanimaterjali teiste projekti ruumiplaneeringutega. See on ka üks kontrollpunkt veendumaks arendaja usaldusväärsuses ning annab hinnangu projektlahenduse valikule.

Arendaja seisukohalt on näidiskorteri omamine selge müügieelis. Ostja jaoks aitab näidiskorteri külastamine kindlasti ostuotsust langetada ja see võib olla nende projektide kahjuks, kellel samalaadset trumpi taskus ei ole.

Kas näidiskorter on kasulik, kui osta soovitav korter on hoopis teise suurusega ning paikneb arendusala teises etapis ja hoone kõrgemal korrusel? Tegelikult jah. Just seetõttu, et arendaja on võtnud julguse ja näitab kõigile huvilistele, kuidas projekteeritud ruumid tegelikkusele vastavad. Ostjad saavad võrrelda näidiskorterit osta soovitud korteri mõõtude ja pindalade ning mööblipaigutuse osas. Loomulikult annab näidiskorteri viimistlus ka parema ettekujutuse värvidest ning materjalivalikute harmooniast kui vaadata suurt viimistletud pinda võrrelduna väikeste tootenäidistega.

Linnupargi arendusprojekti näidiskorteri sisekujunduse tegi Apex AB arhitekt Kristi Järvik. Möbleerida ja sisustada aitasid Arens, siinivalgusti.ee, kodu- ja aianduskeskus Gardest, Liuglev Uks, Oot-Oot, Malistar, Sisustuspluss, koopia.ee ning Furgner. Korteri viimistluslahendus on pakett Naerukajakas koos heleda tammeparketiga.