arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Hakkame sättima!

Lähenev Vabariigi aastapäev on hea põhjus, et meenutada kui lühikest aega oleme tegelikult saanud künda kinnisvarapõldu vabas Eesti Vabariigis ja kui tänulikud saame olla oma esivanematele kunagiste otsuste ning jõupingutuste eest.

Oma igapäevatoimetustes kipume unustama, et alles see oli, kui 1991.a. käivitus pea igaühte puudutav maareform, mis oli vaba kinnisvaraturu tekke aluseks. Võib ju vaielda, kas oleks toona pidanud tegema midagi teisiti või kas polnud mitte kogu reform oma mahus ning sisus ühele siirderiigile antud ajahetkes üle jõu käiv. Kogu protsessi keerukust mõõdab kasvõi asjaolu, et teatud mõttes pole omandireformile veel lõplikult kriipsu peale tõmmatud tänaseni. Veel eelmisel aastal ehk 2020.aastal eraldas Vabariigi Valitsus omandireformi reservfondist 430 000 eurot, et kompenseerida viimaste õigusvastaselt võõrandatud varade väljamaksed ning varade tagastamise ja kompenseerimise menetlused ootavad veel lõpetamist.

Sellest hoolimata on põhjust rõõmu tunda, et kõigi probleemide kiuste sai kogu omandireformi protsessiga kunagi algust tehtud. Tänu sellele on taasiseseisvunud Eesti vaba kinnisvaraturg tähistamas käesoleval aastal oma 30-ndat tegevusaastat! Läheneva pidupäeva eel ehk seda positiivset asjaolu ongi oluline meenutada.

Head saabuvat Eesti Vabariigi sünnipäeva!