arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Soovid müüa oma kinnisvara, aga kasutusloa puudumine on takistuseks?

Praktikas näeme sageli, et kinnisvarabürood võtavad küll meeleldi kinnisvara müügi oma õlule, kuid protsess kipub jääma toppama hetkest, mil ilmnevad puudused müüdava vara dokumentatsioonis või hoonel puudub kasutusluba. Põhjus peitub tihtipeale selles, et kinnisvarabüroodes puuduvad projektijuhtimise kogemusega konsultandid, kes omaksid vajalikku oskusteavet ning kogemust erinevatest probleemkohtadest läbinärimisel.

Lisaks erineb kohalike omavalitsuste käsitlus ning menetluspraktika olulisel määral, mistõttu võib varasema kogemuse puudumisel kogu protsess märkimisväärselt aega võtta ning esmajärjekorras tulu teenimisele orienteeritud maakler keskenduda Teie vara asemel hoopis teistele objektidele, millega sellist vaeva ei kaasne. Seetõttu ei ole harvad juhtumid, kus müügisooviga kinnisvaraomanikele jagatakse kinnisvarabüroost soovitusi omal käel omavalitsuse ehitusnõuniku või vastutava spetsialisti poole pöördumiseks. Sisuliselt tähendab see tarvilike nõuannete andmise asemel oma kliendi bürokraatia meelevalda jätmist. Kohalike omavalitsuste ametnikud teevad oma hõivatuse juures küll kodanike nõustamisel tänuväärset tööd, ent sealt saadavate juhtnööride alusel ootab suurem töö alles ees.

Esmalt tuleb kaardistada vajaminev dokumentatsioon ning selle puudumisel tellida vastavad auditid, ekspertiisid ning kaasata erinevad erialaspetsialistid alustades elektrikust ja geodeedist ning lõpetades arhitekti ja ehitusinseneriga. Nende hulgast hinnapakkumiste küsimine ning valiku tegemine võib aga osutuda vaevarikkaks ja kulukaks, lisaks kujutab kogu selle protsessi haldamine ja juhtimine endast nii mõnegi kinnisvaraomaniku jaoks parajat katsumust. Siinkohal tulebki kliendile appi Domus Kinnisvara kogenud projektijuhtimise tiim kasutuslubade ja seadustamise valdkonnast.

Meil on Domuses oskusteabega spetsialistide meeskond ning väljakujunenud usaldusväärsed koostööpartnerid igas valdkonnas, kes näevad probleemide asemel lahendusi. Seisame hea selle eest, et pakkuda oma kliendile tulemuslikku terviklahendust esmalt kasutusloa väljastamisel ja dokumentatsiooni korrastamisel ning viimaks rahulolu õnnestunud tehingust. Väärtustame tõepoolest kliendi aega kõrgelt ning kanname hoolt kinnisvara eest kasutusloast müügini!