arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Eesti Kinnisvarafirmade Liidu 2022. aasta kinnisvarateemaliste üliõpilastööde konkursi võitja kategoorias „Säravaim kinnisvaratäht“ on  Domus Kinnisvara kutseline maakler Iris Öpik

Eesti Kinnisvarafirmade Liidu (EKFL) 2022. aasta kinnisvarateemaliste üliõpilastööde konkursi võitja kategoorias „Säravaim kinnisvaratäht“ on  Tehnika Ülikooli magister Iris Öpik.

EKFLi poolt väljaantavate preemiate eesmärk on erialaliidu poolt innustada läbi tunnustuse üliõpilasi andma kinnisvaramajandussektorile uusi ideid ja rakendusi. 

Üle 10 aasta saab konkursile esitada kinnisvarateemalise (kinnisvaraarenduse, -vahenduse, -turunduse, -juriidika jms) magistritöö kategoorias „Säravaim kinnisvaratäht“ ja bakalaureusetöö või rakenduskõrgharidusõppe lõputöö kategoorias „Tõusev kinnisvaratäht“. Hindamiskriteeriumiteks on teema mõjukus, rakenduslikkus ja uuenduslikkus Eesti kontekstis. 

Tõusva kinnisvaratähe kategoorias sel aastal väärilist tööd ei esitatud. 

„Säravaim kinnisvaratäht 2022“ kategoorias võitja on Iris Öpik magistritööga „Keskkonnaalaste, sotsiaalsete ja äriühingute valitsemise põhimõtete strateegiline rakendamine kinnisvaraarenduses“, leitav SIIT

EKFL tegevdirektor Tõnis Rüütel ütles, et Liidu juhatuse liikmetest koosnevale konkursi hindamiskomisjonile laekus neli üsna tugevat magistritööd. Võidutöö, kategoorias „Säravaim kinnisvaratäht“, sai komisjoni enamuse poolehoiu teema uudsuse ja analüüsi professionaalse käsitlemise eest. ESG teemal kinnisvaravaldkonnas Eestis varasemalt uuringuid tehtud ei ole, kuigi erinevad keskkonnaküsimused on palju tähelepanu saanud. Üldine trend on selge, et jätkusuutliku keskkonnakäitumise kõrval oodatakse ettevõtetelt ka sotsiaalselt vastutustundlikku käitumist ja juhtimispraktikaid. Kinnisvaraettevõtete jaoks muutub ESG teemadega tegelemine lähiaastatel tõenäoliselt normiks ning selle pigem keeruka ning mõnel juhul ka vaidluseid tekitava teema lahtimõtestamisel ülikoolide poolne panus on väga teretulnud. 

Preemia suuruseks on 500 eurot, mis koos tunnustuskirjaga anti üle 2. novembril  EKFL-i sügiskonverentsil „Mis saab edasi? (olukord kinnisvaraturul)“ Park Inn by Radisson Meriton Conference & SPA Hotel Tallinn konverentsikeskuses.

Eesti Kinnisvarafirmade Liit (asutatud 1994.a.) on kinnisvara vahenduse, arenduse, halduse ja konsultatsioonidega tegelevate äriühingute ühendus.