arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Penthouse – luksus vähestele või hoopis tulus investeering?

Välismaine sõna “penthouse” on ka meie turul laialt kasutust leidnud, sest eestikeelne “katusekorter” iseloomustab pigem näiteks puitmaja viimasele korrusele loodud eluruumi, kus kaldlaed ja katuseaknad ning mõned madalamad ruumiosadki. Kui eksklusiivne korter asetseb aga uue maja viimasel korrusel ja on kõike muud kui madal ja vähese valgusega, siis iseloomustab just penthouse asja olemust palju täpsemini.

Sõna ise tuleb vanast prantsuse keelest ja tähendab “lisandit” või “juurdeehitust” ning on kinnisvara puhul kasutuses just eksklusiivsete, kõrgete lagede ja rohke valguse ning avarate terrassidega viimase korruse korterite jaoks.

Kõrgemad korrused on tihti tõesti valgusküllasemad, sealt on olenevalt asukohast ka paremad vaated ümbritsevale ja viimase korruse peamine eelis on muidugi privaatsus ja vaikus, sest kortermajas kuuled naabreid peamiselt just läbi vahelagede, ülemiselt korruselt. Kui see aga puudub, siis võib just viimasel korrusel tekkida isegi eramajas elamise tunne, kus kedagi teist ei näe ega kuule.

Linn ja ümbrus omandab kõrgematelt korrustelt vaadates täiesti teise mõõtme ja tunnetuse. Isegi Tallinna kesklinna tuiksoone läheduses võib kortermaja viimasel korrusel elades kogeda tõelist idülli, kust vaated on mereni ja kuhu tänavamüra ei kostu. Mõnel uuel maja on isegi võimalus liftiga otse oma korterisse sõita, mis teeb majas liikumise veelgi privaatsemaks ja mugavamaks. Igal kortermajal on penthouse’e arusaadavatel põhjustel kahjuks piiratud arv, mõne maja viimane korrus mahutabki vaid ühe suure avara korteri. 

Kas selline eksklusiivne kinnisvara on vaid vähestele mõeldud luksus, mis n-ö mõttetult kulukas ja mida heaks investeeringuks pidada ei saa? Vastupidi – eriline kinnisvara on alati hinnas, see hoiab väärtust ka tulevikus, sest see eristub ka järelturul just tänu eelpool toodud väärtustele. Ikka on lihtsam müüa kinnisvara, mille sarnaseid turul pole. Isegi majanduse ja kinnisvaraturu keerukamatel aegadel on turul alati olemas ostjad, kes neid mugavusi väärtustavad ja kellel on ka võimalus sellist vara osta.

Kui kaalud Tallinnas penthouse’i kolimist, siis viska kindlasti pilk peale hetkel müügil olevatele viimase korruse korteritele.

Luha 39, vastvalminud butiikmaja Uue Maailma asumis:

3toaline avara terrassiga viimase korruse korter (link kuulutusele)

Luha 39 penthouse (94,7 m²)

Lastekodu 35, vastvalminud kortermaja Tallinna kesklinnas:

3toaline suure terrassi ning linna- ja merevaatega penthouse (link kuulutusele)

Lastekodu 35, penthouse (84 m²)

5toaline ruumikas penthouse, millel terrass 29,6 m² (link kuulutusele)

Lastekodu 35, 5toaline penthouse (106,4 m²)

Tartu mnt 60 Tallinna kesklinnas:

5toaline eksklusiivne penthouse, kus erilahendusena lift otse korterisse (link kuulutusele)

Tartu mnt 60, 5toaline penthouse (135,5 m²)

Kui oled otsimas avarat viimase korruse kodu ja ei ole veel ühtegi penthouse’i uudistamas käinud, tee seda kindlasti. Naudi linna kõrguste ilu ja avarust otse oma kodu terrassilt ning kui tulevikus peaks olema soov kodu müüki panna, võid kindel olla, et penthouse’iga kaasas käivad mugavused ja privaatsus on kinnisvaraturul kindlasti konkurentsieelis.