arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Edukas ristmüük ja maakleritevaheline koostöö tagab parema kliendikogemuse

Tänasel kinnisvaraturul on maakleritel ostjate leidmisel tihe konkurents. Nõudlikumad on nii need kliendid, kes on oma kinnisvara maaklerile müüki andnud, kui ka potentsiaalsed ostjad. Oodatakse professionaalset ja kiiret tegutsemist, mis omakorda eeldab maakleritelt paindlikkust ja mitmekülgseid lahendusi.

Tekkinud olukorras pakub suurepärase võimaluse ristmüük. See seisneb maakleritevahelises koostöös, kus maaklerid jagavad omavahel infot müügivõimaluste ja potentsiaalsete ostuhuviliste kohta, samas säilitades kõigi osapoolte huvide tasakaal. Ristmüügi abil on maakleril suurem tõenäosus leida oma kliendi (müüja) kinnisvarale ostja kiiremini, sest jõutakse suurema hulga ostuhuvilisteni. Mis teistpidi tähendab seda, et teisel poolel on ostuklient, kes pole veel leidnud sobivat kinnisvara, kuid tänu koostööle leitakse ka temale sobiv pakkumine. Selline sünergia laiendab kõigi osapoolte võimalusi ja kiirendab tehingu sõlmimist.

Märkimisväärne osa meie tehingutest toimubki just ristmüügi abil. See ei pea tingimata tähendama, et maakler loobub oma spetsiifilisest fookusest, müüb ja vahendab kõike, nii elamukinnisvara, sealhulgas luksuskinnisvara, äripindu jne. Vastupidi – ta saab olla oma ala ekspert, usaldades teisi maaklereid oma valdkondades. Nii on võimalus pakkuda oma kliendile paremat teenust, müüjale laiemat ostukliendibaasi, ostjale suuremat pakkumiste valikut, mis lõpptulemusena aitab kaasa tehingu kiirusele ja kliendikogemusele tervikuna.

Klientide ootused professionaalse ja mitmekülgse teenuse suhtes aina kasvavad ja ristmüügi olulisus kinnisvarasektoris tõenäoliselt suureneb veegi. Inimesed ei soovi raisata aega erinevate maaklerite ja pakkumiste vahel otsides, vaid loodavad, et nende vajadused suudab täita üks professionaalne ja laia kontaktivõrgustikuga maakler. Sellisel maakleril on täna turul kindlasti konkurentsieelis. Eelnev kehtib ka rahvusvahelisel tasandil ja nende klientidega, kes otsivad Eestis investeerimisvõimalusi.

Kinnisvaramaaklerite vaheline ristmüük on efektiivne viis nii kliendi ootuste täitmiseks kui ka maaklerite konkurentsivõime suurendamiseks ja suurimat rolli mängib seejuures usaldus. Usaldusväärselt töötav ühtne võrgustik võimaldab tõhusalt kliente suunata, ilma et maaklerid peaksid oma mainet või kliendisuhteid ohvriks tooma. Kinnisvaraturul on usaldusväärsed partnerid hindamatu väärtusega – maaklerid peavad olema veendunud, et teised turuosalised tegutsevad samade professionaalsete standardite järgi.