arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Kinnisvaraoksjonite reinkarnatsioon

Lõppevat nädalat ilmestas paar lugu maaklerite tööst, mida polnud enam ammu kuulnud. Muidugi, üksikuid juhtumeid on olemas igas kvartalis, sõltumata kinnisvaraturu olukorrast, aga nüüd oli ühe nädala jooksul kohe mitu case’i, kus hinnad tõusid kauplemise käigus! Ja see ei ole nüüd mingi mull, mida kinnisvarahundid lambanahas räägivad, vaid reaalsed lood maaklerite igapäevategevusest. Aja märk? Jah, midagi see muidugi näitab, kuigi tuleb möönda, et põhjapanevat artiklit turu muudatusest selle peale üles ei ehita. Samas tulid nende lugude taustal meelde mõne aasta tagused ajad, kus kinnisvaraoksjon ka kõige tavalisemas Mustamäe korteris polnud mingi ime. Juuli 2009 näitas aga juba seda, et kui hind paigas, objektil hea asukoht ja ühtegi probleemi pole, siis on müügiperioodiks 1 nädal, konkreetseid ostuhuvilisi mitu ja need on valmis pakkumishinnast rohkem maksma, peaaasi, et korter endale saada. Kauplemisest allapoole polnud juttugi ja hinnatõus 100 000 kr võrra oligi reaalsus. Pole ilmselt seegi juhus, et hinnatõusud sattusid ajale, mil kogu turg näitas juulis märkimisväärset tehingute aktiivsust. Sellest aga juba pikemalt meie järgmistes postitustes.