arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Maaklerite lood elust enesest

Laialt levinud arvamuse järgi on maakleri amet väga lihtne – müügisooviga klient helistab maaklerile, kes paneb müüdava objekti kuulutuse kinnisvaraportaali, seejärel helistab maaklerile ostja, kes tehingu teostumisel peaks siis maaklerile maksma vahendustasu. Sellise skeemi puhul on tegemist ideaalse lahendusega. Paraku neid enam ei esine. Tänases keerulises turuolukorras on lisandunud väga erinevaid probleeme, millega maakler peab tegelema, et tulemuseni jõuda.

Alljärgnevalt toome mõned lihtsamad lood elust enesest, kirjeldamaks Domus Kinnisvara maaklerite igapäevast tööd klientide huvide eest seismisel.

Martti Juse:
Edukas maakler ei „häma“
Martti müüs korterit, mida müüsid ka mitmed teised maaklerid. Ühel päeval helistas klient, kes oli juba seda korterit läbi teise maakleri näinud. Helistades Marttile kurtis klient, et teine maakler oli talle väitnud nagu oleks korter juba müüdud. Mis iganes oli selle väärinfo levitamise põhjus, kuid Martti vahendusel sõlmiti selle huvilisega korteri broneerimisleping ja viidi tehing edukalt lõpuni. Seejärel palus sama klient Marttil tegeleda ka tema korteri müügiga, millega seni olid samuti tegelenud mitmed maaklerid. Martti leidis ka sellele korterile ostja nädalaga.

Artur Palm:
Kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab
Artur müüs Vääna-Jõesuus suvilat, millel oli kohtutäituri poolt pandud keelumärge. Asja lähemal uurimisel selgus, et müüja vastu on nõudeid kokku 7 kohtutäituril. Müüjal aga raha nõuete rahuldamiseks enne müügitehingut ei olnud. Ei jäänudki muud üle, kui Artur kogus kõik nõuded kokku ja Domus Kinnisvara maksis need kohtutäituritele ära. Tehing sai taas edukalt lõpuni viidud ning kõik osapooled on rahul.

Tiiu Rebaste:
Kus häda kõige suurem seal abi kõige lähem
Kolme lapsega perel põles kodu maha. Tiiu aitas neil uut kodu otsida ning seejuures viis nad SEB panka laenuvõimalusi välja selgitama. Tiiu aktiivse tegevuse tulemusena andis SEB sellele perele soodsa laenu ning peale selle veel ka päris suure rahalise toetuse. Kliendid olid Tiiule väga tänulikud selle eest, et Tiiul jätkus usku tegeleda esmapilgul lootusetu juhtumiga. Ja loomulikult ka SEB-le väga inimliku suhtumise ja ootamatu abi eest.

Viktor Lõhmus:
Kinnisvarapettuste hulk on suurenemas
Eakas klient soovis müüa majaosa. Nagu igale, asjale nii tekkis ka sellele objektile ostuhuviline, kes aga pakkus välja omapoolse küllaltki huvipakkuva finantseerimisskeemi: 1. osa (ca 10%) makstakse võlaõigusliku ostu-müügilepingu sõlmimisel (finantseerijaks kiirlaenufirma); 2. osa (ca 30%) makstakse 2 kuud hiljem (finantseerijaks sama kiirlaenufirma) ning 3. osa so. ülejäänud summa makstakse 6 kuu pärast (kui ostjal on võimalik juba eluasemelaenu taotleda) asjaõiguslepingu sõlmimisel. Esimese kahe osamakse jaoks olla vajalik ka kinnistule hüpoteegi seadmine. Loomulikult jäi tehing tegemata, sest see sarnanes küllalt lihtlabase kinnisvarapettusega (võlad rahuldatakse lõpuks hüpoteegi arvelt). Rasketes oludes suureneb alati pettuste oht, mistõttu on kasulik kinnisvaraasjades konsulteerida asjatundjatega.

Ester Liira:
Hea maaklerteenus ei lõpe tehingu vormistamisega
60-tes aastates naisterahvas koos oma emaga ostsid hiljuti Estri vahendusel maja. Maja vajas natukene värskendust ning Ester lubas naisterahvaid aidata. Kui tehing ning kõik vajalik lõplikult vormistatud, pidaski Ester oma lubadust ning aitas mitu päeva järjest uutel omanikel tubades tapeete vahetada jms toimetusi teha. Estri abikaasa aga aitas majas ukselukud ära vahetada.

Artur Palm:
Pisiasjad loevad
Korteris, mis oli üürile anda, puudus õhupuhasti. Kliendid, kes soovisid üürida, vajasid kindlasti õhupuhastit. Korteri omanikel polnud võimalik seda paigaldada, seega Artur ostis õhupuhasti ning lasi selle korterisse paigaldada. Üürileping sai sõlmitud ja kõik osapooled olid tehinguga rahul.