arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Häid uudiseid ka idanaabrilt – Moskva järelturu korterite hinnad tõusid esmakordselt üle 1,5 aasta

Kinnisvarakontserni МИЭЛЬ analüüsikeskus teatab, et alates 2008.a. sügisest täheldati käesoleva aasta jaanuaris esmakordselt Moskva eluaseme järelturul hinnatõusu. Kuigi analüütikute andmeil langesid meie idanaabri pealinnas järelturul pakutavate eluruumide hinnad dollari arvestuses 0,8% ning jõudsid keskmiselt 5189 USD/m2-ni, siis rublades arvestades tõusid hinnad 1,3% kuni 155 tuhande rublani m2 kohta. Suurimat tõusu täheldati väikeste tellismajade korteritel elitaarsemates elurajoonides. Eksperdid seletavad hinnatõusu nõudluse kasvuga samas kui pakkumine langes jaanuaris 11,5% st 41,1 tuhande korterini.

Ka kinnisvarafirma МИАН on teatanud, et nende hinnangul tõusid Moskvas praktiliselt kõigi korteritüüpide hinnad nii esmasel kui ka järelturul. Nende hinnangul oli jaanuaris Moskva uusehitiste korterite keskmine m2 hind 155 tuhat rubla. Suurem kasv oli kõrgema klassi korteritel (2,3% st 162,1 tuhande rublani m2), kesklassi korteritel vähem (0,8% st 112,4 tuhande rublani m2) ning uute luksusklassi korterite hinnad langesid (1,4% st 498,4 tuhande rublani m2). Järelturu korterite keskmine m2 hind kasvas nende hinnangul 1,2% ning tõusis 144,8 tuhande rublani.