arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Pärnus rekordarv korteritehinguid

Esialgsetel andmetel tehti aprilli kuus Tallinnas vähem korteriomandi ostu-müügi tehinguid, kui märtsis. Maa-ameti tehingustatistika järgi tehti aprillis 451 tehingut, mis on 2009. aasta II poolaasta keskmine tase. Seega tehingute arvu järgi suurt midagi Tallinna korteriturul muutunud ei ole.

Korteritehingute keskmine hind siiski kasvas – esialgsetel andmete oli kasv 6%. Aasta algusest alates on Tallinna korteriomandite keskmise hinna tõus olnud 6,3%.

Ka Tartus tehti aprillis vähem korterite ostu-müügi tehinguid kui märtsis. Samuti langes keskmine hind, esialgsetel andmetel 3,4%. Aasta algusest alates on siiski hinnatõus olnud märkimisväärne – lausa 12%.

Kõige suurema üllatuse on tehingute arvult pakkunud Pärnu, sest Maa-ameti andmetel tehti seal 51 korteriomandi ostu-müügi tehingut. Sama palju tehti viimane kord tehinguid 2008. aasta mai kuus (52 tk). Pärnu korteritehingute keskmine hind oli märtsi kuuga võrreldes languses 3,6%.

Umbes paari nädala pärast vaatame täpsemalt, mis laadi korteritega tehinguid aprillis tehti. Selleks ajaks on Maa-ametisse laekunud kõikide notarite tehinguandmed, mis võib veidi muuta ka käesoleva ülevaate pilti. Eriti huvitab meid uute korterite tehingute hulk ja nende hinnad.