arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Tallinna korteriturul “hall mass” seisab

Veebruaris Tallinna korteriturul suuri muudatusi ei toimunud, kui ehk kasvav tehingute arv välja arvata. Nõudlus püsis jaanuariga võrreldaval tasemel ja tehinguid tehti, nagu ikka, nii odavamate kui ka kallimate korteritega. Jätkuvalt on valitsemas trend, kus ostja eelistab osta pigem korralikku, remonditud korterit, millele on tehtud kaasaegne siseviimistlus. Uusehitised on eelistatud, kuid kvaliteetse viimistluse ja läbimõeldud sisekujunduse puhul võib korter asuda ka vanemas majas. Remontimata korteritele on samuti oma sihtgrupp olemas, kuid selles segmendis on ostjad äärmiselt hinnatundlikud. Nii jäid Domuse veebruari Tallinna tehingustatistika hulka tehingud, kus m2 hind jäi alla 10 000 kr/m2 ehk siis 640 euro/m2. Tulebki tõdeda, et kui madalamas hinnaklassis ostetakse hinda ja kõrgemas hinnaklassis kvaliteeti, siis kõige keerulisemas olukorras ongi vahepeale jäävad keskmised, ei liha ega kala, pakkumised. See nn halli massi moodustav pakkumiste hulk on aga väga suure osakaaluga ja kasvatab oluliselt korterite keskmist müügiperioodi. Ca 80 % magalapiirkondade korteritele tuleb ennustada jätkuvalt pikka müügiperioodi. Eristu, hea korteriomanik ja Su kinnisvara leiab ostja nädalatega!

Toome ära mõned näited reaalsetest tehingutest veebruaris:

Asukoht: Tallinn, Tuvi tn
Tubade arv: 2
Üldpind: 57,2 m2
Korruselisus: 8/2
Hoone ehitusaasta: 2002
Seisukord: väga hea
Hind m2 kohta: 2238 eurot
Hind kokku: 128 000 eurot

Asukoht: Tallinn, Mustamäe tee
Tubade arv: 3
Üldpind: 66,9 m2
Korruselisus: 9/5
Hoone ehitusaasta: 1971
Seisukord: rahuldav
Hind m2 kohta: 755 eurot
Hind kokku: 50 500 eurot

Asukoht: Tallinn, Majaka tn
Tubade arv: 2
Üldpind: 43,9 m2
Korruselisus: 5/2
Seisukord: vajab remonti
Hind m2 kohta: 597 eurot
Hind kokku: 26 204 eurot