arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Prognoos: aprill lööb tehingute arvu rekordi

Oma viimases kinnisvaraturu analüüsis prognoosisime, et sesoonsest kõikumisest tulenevalt on kinnisvaraturul aktiivsuse tõusu oodata märtsis ning talve kadumisega tekib turule igakevadine ärkamisaeg. Märtsi tulemused seda prognoosi ka kinnitasid, mil näiteks Tallinnas kasvas veebruariga võrreldes korteritehingute arv viiendiku võrra. Kasvu kinnitab ka Domus Kinnisvara maaklertegevuse statistika, mille kohaselt kasvas ettevõtte poolt vahendatud objektide arv 2010. aasta sama perioodiga võrreldes tervelt 42 %. Kõigist ettevõtte poolt vahendatud tehingutest moodustas korteriturg ca 80 %, mis iseloomustab kriisist taastuvat olukorda kinnisvaraturul hästi ja kinnitab seda, et hoonestatud ja hoonestamata maaga tehtavate tehingute kasvu osas on ruumi veel kõvasti.

Pool aprillist on tänaseks seljataga ja juba saab objektiivsemalt hinnata, kas märtsis alanud kasv jätkub. Esialgne statistika nii Maa-ameti kui Domuse andmebaasist lubab arvata, et aprillis lüüakse selle aasta tehingute arvu rekord. Lisaks korteriturule annab aprillis statistikale täiendava kasvuprotsendi tärkav suvilaturg ja traditsiooniliselt kasvab ostjate huvi ka teiste kinnisvaraturu liikide osas.

Toome ära mõned näited tehingutest, mida Domuse maaklerid on aprillis vahendanud:

Asukoht: Tallinn, Rannamõisa tee
Tubade arv: 2
Üldpind: 44 m2
Korruselisus: 2/1
Seisund: hea
Ruutmeetri hind: 1162 €/m2
Hind: 51 130 €

Asukoht: Tallinn, Õismäe tee
Tubade arv: 2
Üldpind: 46,6 m2
Korruselisus: 5/5
Seisund: san. remonti vajav
Ruutmeetri hind: 773 €/m2
Hind: 36 000 €

Asukoht: Tallinn, Kaluri tee
Tubade arv: 1
Üldpind: 25,9 m2
Korruselisus: 3/2
Seisund: rahuldav
Ruutmeetri hind: 707 €/m2
Hind: 18 300 €