arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

TEGUSAD MÜÜGIPÄEVAD PETERBURIS

Möödunud nädala lõpus toimus Peterburis ühel ajal ja sisuliselt ka samas kohas (LenExpo messikeskuses) kaks suurt rahvusvahelist kinnisvaraüritust – ЯРМАРКА НЕДВИЖИМОСТИ ja Выставкa Зарубежной Недвижимости. Tegemist on erinevate organisaatorite poolt korraldatavate kinnisvaramessidega, millest esimene on vanem ja tuntum kaubamärk ning teine kogumas rahvusvahelise kinnisvaramessina tuntust alles viimastel aastatel. Loomulikult ei saanud meiegi eelmise aasta traditsioone jätkates neist eemale jääda ning olime oma boksi ja pakkumistega kohal. Domus Kinnisvara meeskonda olid sel korral esindamas lisaks minule ka Marina Batluk ja Vladimir Nikiforov meie Narva kontorist.

Reede hommikust pühapäeva õhtuni kestnud messipäevad olid ühtviisi põnevad ja väsitavad. Peterburile kohaselt oli rahvast palju nii, et lisaks jalgadele ja suuvärgile kulus ka jaotusmaterjale planeeritust rohkem. Oodatult keskendus külastajate huvi elukondlikule kinnisvarale, Kirde-Eesti piirkonnale ja Euroopa Liidu elamislubade saamise küsimusele. Viimases küsimuses on meie tipp-poliitikute ettevõtmiste tagajärjed loomulikult selgitustöö tegemise meie jaoks oluliselt lihtsamaks teinud. Kuigi peterburilaste reaalne kinnisvarahuvi piirdub üldjuhul Narva ja Narva-Jõesuuga, siis saame messi tulemusena ilmselt kirja päris mitu tehingut Tallinna piirkonnas ning mõne ka Lõuna-Eestis.

Sel korral oli hea meel näha, kuidas meil tekkis sisulisem koostöö teiste messil osalejatega. Läti konkurendid juhatasid mõned kliendid meile, meie mõned neile. Samalaadne klientidele soojade soovituste vahetamine käis isegi naaberboksides tegutsenud Hispaania ja Bulgaaria suvituskorterite pakkujatega. Tekkis omamoodi käsi-peseb-kätt mentaliteet, sest kõik on huvitatud, et messikülastaja jõuaks temale sobiva kinnisvarani. Teiste messil osalevate firmadega suhtlemise vajadus on ilmselge ka seetõttu, et suures müügituhinas ei hakkaks keegi konkureerivate pakkumiste (või riikide) kohta teadmatusest valeinfot levitama.

Eraldi tahaksin nimetada, et korraldajad olid heal tasemel – väga sõbraliku ja konstruktiivse suhtumisega. Pühapäeva õhtul surusime naeratades kätt ning leppisime kokku juba järgmistel samalaadsetel üritustel osalemise.