arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Kadriorus on hinnad aastaga kasvanud viiendiku võrra

Kui võrrelda 2011. aasta nelja esimest kuud käesoleva aasta nelja esimese kuuga, siis võib kokkuvõtlikult tõdeda, et tehinguaktiivsus on püsinud samal tasemel, kuid aastaga on märkimisväärselt kasvanud hinnad. Kui aasta tagasi tehti 4 kuuga 36 tehingut ehk keskmiselt 9 müügitehingut kuus, siis 2012. aastal on tehtud 37 tehingut.

Aasta tagasi oli keskmine pinnaühiku maksumus 1444 (eur/m2), kuid 2012. aastal on keskmine hind tõusnud juba tasemele 1767 eur/m2. Seega on aastane hinnatõus 22,3 %. Hinnatõusu veavad suured, 70-250 m2, pindala vahemikku jäävad korterid, mida käesoleval aastal on müüdud 17 ühikut keskmise hinnaga 2165 eur/m2. Aastane hinnatõus on olnud suurtel korteritel 36 %.

Siinkohal tuleb lisada, et pakkumisturul aastaga muudatusi toimunud ei ole. Pakkumiste hulk jääb spot.city24.ee andmetel stabiilselt 300-340 korteri vahele. Domus Kinnisvara maaklerite kogemused kinnitavad, et ostuhuvilised hindavad pakkumist ebapiisavaks ning iga uus turule tulev objekt saab suure tähelepanu osaliseks. Kusjuures huvilisi jagub nii uutele, renoveeritud kui ka renoveerimata majades olevatele korteritele. Kuna Kadrioru asumi puhul kehtib eriti selgelt kinnisvaraturu kuldreegel – asukoht, asukoht, asukoht – siis ei tee ostjad suurt numbrit sellest, kui peavad ette võtma pika ja tüütuvõitu korteri ning maja renoveerimise protsessi. Domuse maaklerite poolt viimati müüdud 3-toaline korter leidis endale uue omaniku sisuliselt 3 päevaga, kusjuures nii mõnigi huviline oli valmis korteri broneerima ka nii, et polnud kohapeal ise vaatamas käinud. Suure huvi tingis korteri keskmisest madalam hind, ca 1300 eur/m2, mis oli põhjustatud korteri ja maja kehvast seisukorrast.