arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Milline on hea kinnisvaramaakler?

Hea maakler oskab suhelda, oskab kuulata, väljendab ennast selgelt. Ta peab olema enesekindel ning rääkima kliendile kinnisvarale omastest müüginüanssidest ja loomulikult tundma turgu.

Ta oskab müüki alustades anda nõu, kuidas omanik ise saaks müügiedule kaasa aidata, tehes näiteks värviparandusi, pisiremonti, istutades mõni potilill. Hea maakler teab, et oluline roll koduostu juures on emotsioonidel ning konkreetses korteris või majas tekkival tundel ja meeleolul. Häid emotsioone ja meeleolu aitavad luua laitmatus korras kodu, värske kohvilõhn, meeldiv muusika – need on mõned lihtsad nipid, mis ei too endaga kaasa kulutusi, kuid õigesti rakendades aitavad potentsiaalses ostuhuvilise tekitada kodutunnet.

Maakleril võiks olla põhiteadmised ka sisekujundusest, et vajadusel ostjatele head nõu anda.

Oskuslik kinnisvaramaakler teab, kuidas teha reklaami õigele sihtgrupile ning seeläbi leida inimene, kellele Sinu kodu võiks sobida. Ka oskab maakler anda nõu kinnisvaraalaste investeeringute osas.

Väga oluline on, et maakler teeks oma tööd täiskohaga, mitte lisategevuse või hobina. Vaid sellisel juhul on maakleri fookus õiges kohas ning saavutatakse parim võimali tulemus.

Heal maakleril on kliendiportfell, kellega hoitakse aktiivselt ühendust ning tehakse suunatud pakkumisi kohe, kui mõni uus objekt on müüki tulnud.

Hea maakler teeb Sinu kodust ilusad pildid ja koostab atraktiivse ning põhjaliku müügikuulutuse. Ta reklaamib Sinu kinnisvara hästi ning piisavalt palju, et tekitada ostuhuvilistes võimalikult suur huvi.

Kui tehing on tehtud, ei unusta hea maakler helistada või kirjutada, et veenduda, kas jäite tehtud töö ja tehinguga rahule. Sellisel tasandil hoolimine on suurepärane märk sellest, et  Sinu maakler teeb alati ja kõik selleks, et oleksid rahul tema tööga ja valmis tegema ka tulevikus koostööd.

Omadused mis on heal maakleril:

  • aus ja usaldusväärne
  • ennast kehtestav
  • suurepärane läbirääkija
  • kättesaadav nii e-maili kui ka telefoni teel
  • hea suhtleja
  • sõbralik
  • viisakas
  • analüütiline
  • vaatamata asjaoludele suudab alati säilitada huumorimeele

Kõige sagedasem halb omadus, mis maakleritel esineb, on passiivsus.

Kinnisvaramaakler on vastutav selle eest, et iga potentsiaalne koduostja saaks esimesel võimalusel Sinu koduga tutvuda. Kui ta mingil põhjusel ei saa seda lähemate päevade jooksul korraldada, siis tuleb tal leida asendaja, kes huvilisele tulevast kodu tutvustab.

Objekti tutvustades on maakleri kohus vastata ostja küsimustele ja juhtida läbirääkimiste protsessi, mitte olla passiivne pealtkuulaja. Müüdava objektiga peab maakler väga hästi kursis olema. Vahel tuleb ette küsimusi, millele vastust ei tea. Hea maakler hangib vajadusel lisainfot omanikult, ühistult, majahaldurilt ning vastab ka esmakohtumisel vastuseta jäänud küsimustele.

Hea maakler annab kliendile pidevalt tagasisidet, isegi siis, kui ei ole olnud reaalseid ostuhuvilisi. See näitab seda, et ta tegeleb Sinu kinnisvaraga aktiivselt ja on alati Sinu jaoks olemas. Kui Sinu kinnisvaramaakler on nõus iga Sinu seisukohaga, siis see võib olla märk sellest, et maakleri eesmärk on Sulle iga hinna eest meeldida, kuid seetõttu ei pruugi ta anda objektiivset infot. Mõistlik on palgata keegi, kes teeb oma tööd pühendunult, annab Sulle objektiivset turuinfot ja esindab Sinu huve kinnisvaraturul.