arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Domuse Lõuna-Eesti pere pidas talispordipäeva

Nädalavahetusel toimus viimase 25 aasta osalejate rekordarvuga Tartu maraton. Kui tuhanded suusafännid pidasid „suusatajate laulupidu“, siis Domuse Lõuna-Eesti pere pidas oma talispordipäeva juba eelmise kuu lõpus ära, et hiljem ka maratonist osa võtta…
Ideaalse talimatka ilmaga sai üles otsitud Taevaskoja spordibaas. Siia parkisime oma raudratsud ja tõelise ökotranspordivahendiga – tõukekelguga pärast mõneminutilist instruktsiooni, alustasime ca kahe tunni pikkust loodusretke. „No mis loodusmatk see on?!“ imestas ja oli matka pikkuses, õigemini lühiduses, pettunud giid, kohalik looduslaps. Maaliliselt kauneid paiku, loomade jälgi ja talvise metsa helisid tuleks nautida kogu päeva. Kuid meile, algajatele, jäi ka sellest lühikeset, kuid sisutihedast ekskursioonist muljeid kuhjaga. Matk oli mõnus. Kohati tuli kelku küll ka süles kanda, kuid selle eest sai „Viimse reliikvia“ kurvilistel radadel mäest alla tuhisetud. Taevaskoja liivapaljand. Ürgne. 350mlj aastat. Selle nägemine on omaette elamus, jääd tardunult vahtima.
Ürituse teine jagu toimus juba teises keskuses – Mammastes. Siin oli snowtube – laste lemmik. WOW, ja siin ei pidanud midagi ette näitama. Vanematele hirmuäratavana tunduva jäise mäe külg oli hoobilt ümmargusi kummiufosid täis. Üksinda või kahekaupa, mõni isegi koos vanaemaga, libiseti mäenõlvadest alla. Ja nii kuni pimedani. Saun, suupisted ja tugev õhtusöök lõpetasid meie seekordse talvise välisürituse.