arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Sobiv aeg suvilat osta

Ehkki suvilate hinnad on võrreldes kriisiajaga kerkinud, pole buumiaja tase veel käes. Lisaks sellele on viimastel aastatel valik tunduvalt suurem, sest kui majanduskriisi ajal müüsid need, kes ei saanud oodata, siis täna müüvad ka need, kes enam ei viitsi oodata.

Just kevaditi kasvab huvi suvilate ja odavamate maamajade vastu, kirjutab 25. aprilli Äripäev kinnisvara rubriigis. Domus Kinnisvara Saaremaa kontori maakleri Jüri Aljase sõnul ärkab koos kevadise päikesega paljudes inimestes ürgne „näpud mulda“ geen.

“Sissekolimisvalmis suvilate ostuks ongi mõistlik aeg – hooajaks on tehing tehtud ja võib grilli sooja panna,” märkis Aljas. Samas renoveerimist vajavate maamajade puhul, mida suveks niikuinii korda teha ei jõuta, ei tohiks aastaaeg ostuotsust eriti mõjutada, kuid mõjutab siiski, lisas ta.

Saared on suvitajate seas endiselt populaarsed, aga ostjad on varasemaga võrreldes valivamad. “Harvad ei ole juhud, mil erinevate büroode maaklerid on sama kliendiga sõitnud Saaremaa risti-põiki läbi ja sügisel ütleb inimene ikka, et ei leidnud sobivat objekti,“ märkis Aljas.

“Keskmine suvilaostja on 30-40ndates Harjumaal elav lastega pereisa, tihti ettevõtja, kel on võimalik oma aega planeerida,“ kirjeldas Aljas. Välismaalased ostavad tema sõnul aasta-aastalt vähem.

Täismahus artiklit saab lugeda SIIT

(äripäev, 22.04.2016)