arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Müügiargument – lahedad naabrid!

Olgu laupäeva hommik, reede pärastlõuna või teisipäeva õhtu – kui elad mõnes Lasnamäe korrusmajas, kostub naabrite juurest puurimist. Tundub, et naabritel on alati midagi, mis väärib seinale riputamist. Samas tervitavad kõik need naabrid Sind alati viisakalt trepikojas või kõrvaltänavas ja toidavad Su kassigi, kui oled pikemal väljasõidul. Sa tead, et rõõmsameelne noormees kõrvalparaadnast keerab paar korda kvartalis oma lemmiklaulud veidi kõvemaks, aga mis siis sellest, ta on ikkagi tore poiss. Ei möödu vist ainsatki suvist nädalavahetust, kui Sa oma idüllilises majakeses mõnes linnaäärses elurajoonis ei ärkaks naabri muruniiduki peale. Aktiivsemad kogukonnad on oma külas pühapäeviti niitmise ära keelanud, leidub ikka mõistlikke inimesi ka. Oota, aga millal mina siis oma muru niidan? Igal tänaval või trepikojas kipub ikka elama keegi, kelle eraelu üksikasjad jõuavad Sinuni ka siis, kui Sa neid ise temalt ei küsi ja eelistaksid neid mitte kuulda. Tihti aga kuuled ikka sõna-sõnalt.

Kuidas kõlab aga laupäeva hommik, kui Su magamistoa lahtiselt rõdult tuleb kaneelisaiade lõhna? Sa jõuad vaevu mõelda, kas see on unes või ilmsi, kui juba teatab altnaaber Sulle Messenger’is: „Kas oled juba hommikust söönud? Kui ärkad, tule läbi!“. Või talveõhtu, mis on nii vaikne, et Sa võid vaikust lausa kuulata. Naabrid küll on Sinuga samas majas, aga nende toimetamised ei sega Sind ega tungi Sinu korterisse. Kui Sa seda just ise ei soovi, sest nad võivad olla juhtumisi nii muhedad, et Sa kutsud neid hea meelega enda juurde.

Naabreid on erinevaid, ent kui neid saaks valida, siis valiksin mina täpselt need naabrid, kes kolivad Sihi 122 majja Nõmmel! Võime küll rääkida ajalooliselt väärtuslikust majast, arhitektuuripärlist, mis eal ei vanane, kõrgetest lagedest ja eriti suurtest akendest, aga selle kõrval on sama oluline, kes elavad Sinuga koos ühes majas, kes on Sinu naabrid. Keskkond, kus on sõna otseses mõttes õhku ja ruumi privaatseks olemiseks ning kui vaid soovid, siis nii toredad inimesed kohe lähedal – mida veel sellelt päris oma kodult tahta?

Võib-olla ei ole Sa veel kunagi mõelnud, et kortermajas elamise mugavus on võimalik koos oma maja privaatsusega, aga Nõmme kõige erilisemas kortermajas saab see olla Sinu argipäev. Ainult paaril perel on veel võimalus juuni lõpus valmiva maja võludest osa saada, tule juba täna kohapeale vaatama!

Lisainfo: http://domuskinnisvara.ee/kivimae/galerii

3 2 1 _85A0932 _85A0916  _85A0898 _85A0913

_85A0896