arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Ühe kinnisvaratähe edulugu: Janis Rimitsans

Igaüks meist on inimene enda loo, tausta ja isiksusega. Ühe Kinnisvaratähe edulugu toob Teieni siira ja lihtsa loo, kuidas ühest Domus Kinnisvara kinnisvarakonsultandist on saanud kinnisvaratäht. Mis teda siiani tõi, mis edasi viib ning milline on tema vaba aeg, saame lugeda alljärgnevast intervjuust.

Nimi:  Janis Rimitsans
Ametikoht:  Kinnisvarakonsultant
Kaua oled olnud tegev kinnisvara valdkonnas?:

Maakleritööga alustasin juba 2002. aastal. Toona liitusin ühe väikese bürooga ja sain sealt kogemuse, mis aitas mind edasises töös väga palju. Mälestused sealt on mul igati positiivsed.
Domus Kinnisvaraga liitusin 2015.a ja olen oma otsusega väga rahul. Siin saan ma rakendada oma eelnevaid kogemusi, õppida juurde väga palju teistelt kolleegidelt ning koolitustelt, mida tehakse firma siseselt, aga ka väljastpoolt sisseostetuna. Tunnen, et vaatamata üsna pikale maakleritöö kogemusele on mul siiani väga palju õppida tänapäeva kiirelt muutuvas kinnisvaramaailmas. Ilma nende koolitusteta ja igapäevase suhtluseta kolleegidega tunneksin end ilmselt pisut muutuste suhtes mahajäänuna.

Mis tõi sind kinnisvara juurde?

Otsisin omalajal müügitööd ja kinnisvarasse sattusin rohkem juhuse tahtel.

Millega varem tegelesid?

Mul on arvestatav taust restorani ja baaritöös kelneri/baarmanina ning olen ka ise restorani pidanud. See andis mulle julguse inimestega suhtlemisel ning praktika võõrkeelte kasutamisel.

Kust sai kõik alguse?

Maakleritöö juurde jõudsin müügitöö otsingutel olles,  kui minuni jõudis arusaam, et ilmselt elu lõpuni ma restoranides töötada ei soovi, kuid inimestega suhelda mulle meeldib ja edaspidi nägin just end nendega töötamas.

Milline on sinu argipäev?

Argipäev on nagu igal teisel inimesel, kes oma tööd tõsiselt võtab – hommikul viin lapsed kooli/lasteaeda ja siis tööle.
Päevad on mul reeglina sisustatud tempos “viis minutit võlgu” ning sedasi läheb see tavaliselt ikka õhtuni välja. Üritan nimelt oma töö ikka sättida tööpäevadele, et saaksin nädalavahetustel oma perega olla.

Mis on sinu töö juures kõige olulisem?

Leian, et töö peab endale meeldima. Kuniks see nii on, on kõik hästi. Põhimõte “hommikul tahan tööle minna ja õhtul tahan koju minna ” on minu jaoks ülimalt oluline.

Miks sa seda teed?

Teen seda tööd, kuna naudin seda ja mulle meeldib seda teha. Nii lihtne see ongi.
Sära klientide silmades on see, mis mind motiveerib palju ja ei ole harv juhus, kus suhtlen hiljem kliendiga peale töösuhte lõpetamist edasi ning oleme saanud headeks tuttavateks.

Mis on selle töö juures kõige raskem?

Kindlasti on igal alal oma mõõna- ja tõusuperioode. Näitena võin tuua just praeguse kuumalaine ja seoses sellega oma töös suhtelise vaikuse. Raskeim ongi nendel endast mitteolenevatel perioodidel nii endale kui klientidele, keda esindan nende maaklerina, selgeks teha, et kahjuks ei juhtu asjad kinnisvara äris sugugi tavaloogika järgi ning aeg on ka faktor. Teinekord võivadki asjad venida.

Milline on sinu kõige suurem saavutus?

Seda oskab kindlasti keegi kõrvaltvaataja paremini hinnata. Pakun, et ehk see, et olen eluaeg suutnud teha seda, mis mulle meeldib.

Mis on sinu moto?

Elama peab nii, et “hommikul tahan tööle minna ja õhtul tahan koju minna”

Kuhu poole pürgid?

Soovin, et minu lastest kasvaksid täisväärtuslikud ja head inimesed. Ülejäänu on kõik sinna jõudmise protsess.
See protsess peab, aga olema nauditav 🙂

Mis draivib sind?

Oma töös naudin ma närvikõdi ja olukordade mitmekesisust. Praktiliselt iga tehing on unikaalne ja selle läbiviimine pakub mulle just seda “kicki”, mida vajan oma töös. Lisaks on mulle väga oluline keskkond, kus töötan. See peab olema selline, kuhu tahan minna. Pelgalt oma tööalastest saavutustest ei saaks ma kõike, mida vajan selleks, et olla rahul oma tööga.

Sinu 3 lemmik asja

Pean end inimeseks, kes naudib elu. Seega hindan kõrgelt rahulolu oma tööga seoses, pereasjade rahulikku kulgemist ja magamist 🙂

Kuidas laed patareisid vabal ajal?

Minu jaoks on kõige olulisemaks patareide laadijaks reisimine.
Lähtuvalt oma töö iseloomust ei saa ma Eestis olles end välja lülitada ja täielikult vabale ajale pühenduda. Seega ongi mulle vajalik aegajalt siit ära käia, et saaksin end välja lülitada ja tagasi olles jälle täielikult tööle end pühendada.

Millise raamatu lugesid viimati läbi?

Kuna tööl saan pidevalt erinevaid koolitusi, loen internetist palju müügitöö kohta, jälgin teiste konkurentide tegemisi ja ka sõpradega suheldes käib paljuski jutt töö ja äriasjade ümber, siis olen viimased aastad püüdnud lugeda ilukirjandust. See aitab mind ka pisut reaalsest maailmast välja lülitada. Meeldivad Indrek Hargla ja Dan Browni teosed. Praegu on pooleli Dan Browni “Päritolu”.

Kas pigem koer või kass?

Koer.