arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Nutikas ettevõtja riisub koore

Peipsi põhjakallas on looduskaunis paik – liivaluiteline kallas ja suurejoonelised männid on jäänud paljude suvitajate südamesse ning kutsunud inimesi sinna ka pikemaks ajaks elama. Kuigi rannapiirkond jääb suurematest linnadest kaugemale, ei ole see täielikult välja suretanud kohalikke traditsioone. Õnneks näeme veel kutselisi kalamehi võrke laskmas ning saame hüva mekkida kohalikke tooteid. Ka harrastuskalamehed ja -naised külastavad piirkonda hoogsalt. Selleks, et igiammused traditsioonid välja ei sureks, vajab piirkond elavdamist.

Need, kes reisivad sageli erinevates maailmaosades, teavad et unikaalsed ideed on viidud vahel paikadesse, kus keegi teine pole näinud perspektiivset võimalust äri rajada. Näiteks- kes oleks osanud oodata Jukkasjärvi külas asuva jäähotelli populaarsust? Ometigi on saanud maailma jaoks „pärapõrgus“ asuv väike külake, mis paikneb saamide iidsel asualal, rahvusvaheliselt kuulsaks kuigi lähim suurim linn asub enam kui 200 km põhja pool, Norras (Troms). Hiinas asetseb Chang Jiang jõe kohal, kinnitatuna kalju külge, populaarne restoran. New Mexicos on tehtud hotell Kokopelli koopasse. Ettevõtjad, kes ei ole kartnud unistada, on astunud välja raamidest ning kogunud just selle läbi populaarsust.


Nii mõnegi artikli autor on välja toonud, et turistide arv on maailmas tõusvas trendis ning Eesti ei ole suutnud neid nii palju sisse meelitada kui vastu võtma võimeline on. Usun, et koroona viirus ning riikides kehtestatud eriolukorrad on vaid hetkeline ning piiride avanedes hakkab turismisektor uuesti vaikselt hoogu koguma. Tunnen ju isegi, et hing kisub maailma avastama ning kindel plaan on varsti uut seiklust planeerima hakata. Ma ei ole ainuke – seiklusjanulisi inimesi on maailmas palju. Hea äriidee toob kohale nii sise- kui ka välituriste ning kombineerides erinevaid turismiliike nagu näiteks tali-, loodus-, üritusturismi ning tehes koostööd teiste piirkonnas tegutsevate ettevõtjatega, on võimalik luua aastaringne nõudlus. Nutikas ettevõtja oskab leida lahendusi kuidas enda ideed maailma viia ning mis tooks inimesed tema juurde – mitte vaid üheks, vaid mitmeks korraks!

Alataguse vallas on vahvad kalurikülad nagu Vasknarva, Rannapungerja, Lohusuu, Alajõe. Vürtsi lisavad Kuremäe klooster ja Rannapungerja tuletorn. Vasknarva Ordulinnuse varemeid külastades, saab pilgu heita ka üle piiri Venemaale. Kuid eelkõige on piirkond armastatud romantiliselt maalilise maastiku ja Peipsi järve kasutusvõimaluste tõttu.



Peipsi ääres on võimalik nutikal ettevõtjal ideed lendu lasta ning mõnele särtsakale projektile käed külge panna. Kuna piirkonnas pole väga palju erilisi ideid veel rakendatud, siis usun, et nutikas ettevõtja „koorib piimalt koore“ ning saab abiks olla ka kohalikele väikeettevõtjatele. Saan anda stardipaugu – hea koguhinnaga tuli müüki 3 kinnistut korraga. Detailplaneering on olemas ning planeeritava ala pindala on ca 13,4 ha. Klikka siia ja leia lisainfot >>

See pakkumine sobib ideaalselt lennuka idee genereerijale ja ka raha paigutamiseks maasse kui kinnisasjasse. Peipsi äärset peab ise kogema ja avastama. Põruta Peipsile!