arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Koroonaajastu ärikinnisvaratehing

Varakevad 2020 jääb kindlasti meelde. Lainena maailma vallutanud, selle elukorraldust ja arusaamu muutnud koroonapisik võttis agressiivselt võimust ning tekitas pingeid, mida poleks osanud ette näha ja aimata. Otseloomulikult ei jäänud ajastu viirusest puutumata ka ärikinnisvaraturg. Ometi on just möödunud kevadest ja koroona nn õitseajast pärit üks mainimistväärt  ärikinnisvaratehing! Osapoolteks Domus Kinnisvara, Alpi Eesti OÜ ja Nordassets OÜ.

Kaido Elram (Domus Kinnisvara ärikinnisvara konsultant):Aeg oli sõna otseses mõttes hullumeelne. Maailmas valitses hetkeline teadmatus ja kaos, piirid läksid kinni, eksport kukkus kolinal, tasapisi küll püüti luua mingeidki kindlust loovaid ja ettevõtlust toetavaid abipakette, kuid firmaomanikel tuli teadmatust olukorrast sõltuvalt langetada kiirelt raskeid otsuseid. Tol perioodil büroopindade, kontoriruumide või laopinna müügikõnesid teha oli julgustükk omaette – halvimal juhul lõppes tööpäev sõimukõnega ning töötahte tagasisaamiseks tuli tegeleda korraliku enesemotivatsiooniga. Tiimi toel ja toore eneseusuga suutsin siiski nn püssi mitte põõsasse visata, jätkasin sirge seljaga ja entusiastlikult nn külmade müügikõnedega. See tasus end 100% – ettevõtete kriisikäitumise taustal oli siiski turul olemas kliendi ärikinnisvara vajadus, sobiv pakkumine ja mul oli rõõm ning õnn need olenemata kehvast turusituatsioonist omavahel kokku viia“.

Tiit Roosve, Alpi Eesti OÜ:Jah, aeg möödunud kevadel oli ärev ning teadmatust oli palju. Otsustasime siiski riskida, jääda kindlaks oma ettevõtte müügistrateegiale ning seatud eesmärgid uutest turutingimustest sõltumata saavutada. Kõne Domus Kinnisvarast tuli õigel hetkel, meil oli reaalselt vajadus laopindade järele mahus 1600m2. Kriisiolukorras polnud varianti, et sobiva pinna leidmiseks oleks endal olnud piisavalt aega sellega tegeleda. Nüüd taganjärele leian, et ka tavatingimustes on mõistlik see töö oma ala spetsialistidele usaldada. Domus Kinnisvara konsultant Kaido Elram abiga hoidsime kokku väärtuslikku aega ning leidsime täpselt meie vajadusi katva laopinna Rae vallas, Rukki tee 1.”

Ärikinnisvaratehingu kolmas osapool oli arendaja Nordassets OÜ, kelle suureks plussiks antud tehingu puhul tuleb pidada nende paindlikkust. Kroona levides oli selge, et piiride sulgudes ja transpordipiirangute mõju majandusele ja laopindade nõudlusele saab olema märgatav. Turu hinnalanguse survestamise või jäiga hinnastamise asemel näitas Nordassets üürniku suhtes head koostöötahet ehitades välja üüritavale laopinnale ka Alpi Eesti OÜ`le vajalikud olmeruumid (dušš, wc, riietusruumid). Sobivad laopinnad oli esmavajalik, ent investeering olmeruumidesse kindlustas ka Nordassetsile koroonajastul ning lepinguperioodiks vajaliku sissetuleku.

Antud tehingut võib õigustatult nimetada koroonaajastu märkimisväärseks äritehinguks. Kolme osapoole peale kokku oli siin nii külma närvi kui riskivalmidust, parajalt õnne ja juhuseid, ent eeskätt siiski seatud eesmärkide ja teotahte olemasolu, turu nõudlus ja võimalused, sihikindel ning hea koostöö.

Soovime Alpi Eesti OÜ`le ja Nordassets OÜ`le edu ning kordaminekuid!

Kaido Elram, Domus Kinnisvara konsultant jätkab ärikinnisvara lainel. Muuhulgas kuulub hetkel tema portfelli 2 laopinda:

Domus Kinnisvara ärikinnisvara pakkumised >>