arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Pealinna kaunimas paigas, Kadrioru pargis, valmib 2021. aasta suvel luksuslik korterelamu ORU 2

Kadrioru pargis, valmib 2021. a suvel luksuslik korterelamu ORU 2.

Hoone välisilme
Korterelamu materjalikäsitlus on siin duaalne – heleda dolomiitviimistlusega fassaadi liigendavad tumehallid, korrapäratu paigutusega prantsuse rõdud, korruseid joonistavad välja metall-liistud ja akende all must graniit. Elamu ühiskasutuse alade kujunduse eesmärgiks on materjalide ja pindade ühtlane jätkuvus läbi kogu hoone. Koos naaberkinnistu elegantse ärihoonega moodustab Oru 2 elamu ühtse ansambli nii arhitektuuri, luksusliku materjalikäsitluse kui miljööväärtuslikku keskkonda sobivuse poolest. Tutvu lähemalt: www.oru2@domus.ee

Korterelamus kõik “targa maja” kaasaegsed lahendused:

  • Korterites põrandaküte gaasikütte baasil
  • Kõik küttesüsteemid termoregulaatoritega
  • Sanitaarruumides elektripõrandasoojendus
  • Sooja vee varustus tehnoruumis asuva soojussõlme kaudu
  • Energiasäästlik korteripõhine jahutusfunktsiooniga sissepuhke- ja väljatõmbe ventilatsiooniseade (Vallox)
  • Majas Telia valguskaabel (kiire internet)
  • Hoones on fonotelefonisüsteem
  • Korterites valvesignalisatsiooni paigaldamise valmidus (olemas keskseade)

Korterid
Korterite siseruumide suurus, funktsionaalsus ja interjööride kujundus on loodud soovist taastada traditsiooniline kontseptsioon hästi toimivast kodust.

Siiri Maask, Domus Kinnisvara konsultant:Oru 2 korterite siseruumide suurus, funktsionaalsus ja interjööride kujundus on loodud soovist taastada traditsiooniline kontseptsioon hästi toimivast kodust. Igal korrusel 2 korterit, mis avanevad kolme ilmakaarde. Kõik korterid on pindalalt tunduvalt suuremad kui nende tubade arv ja kinnisvaraturul väljakujunenud standard seda eeldab.”

Veronika Valtenberg, Domus Kinnisvara konsultant:Ajatu klassikana võidab tulevase koduomaniku poolehoidu kindlasti ka kalasabamustrisse laotud tammeparkett, dekooriga ääristatud 3 meetri kõrgused laed, avarad vannitoad, mahukad garderoobilahendused ja magamistubade lükanduksed. Autoparkla ja panipaigad on viidud maja keldrikorrusele. Hoones on ka piisava suurusega ja invanõuetele vastav lift.

Haljastus
Hoone ümber paikneva õueala kujunduse eesmärgiks on säilitada Kadriorule omast pargi- ja aialikku üldmuljet. Krundi idaservas asendatakse vanad laialehelised puud uute pärnadega, et jätkata Oru tänava poolpuiesteelikku ilmet. Piki krundi lõunapiiri hakkab kulgema magesõstrahekk, mis tagab krundile privaatsuse ja on eraldusmeetmeks ümbritsevast keskkonnast. Põhjapoolne serv ääristatakse kadaka kääbusvormidega, eesmärgiks läheduses paikneva loopealse sarnane, haljastatud, aga kõnnitav keskkond.

Lähiümbrus
Siin, Kadrioru pargi iidsete tammede ja kastanite all, saab nautida looduse lähedust igal aastaajal – sügisel imetleda värviküllust, kevadel kuulata lindude laulu ja suviti jalutada pargiteedel roosipeenarde vahel. Pargi populaarseimad jalutuskohad on Luigetiigi lillepeenardega kaunistatud ümbrus ning sealt lossi juurde viiv promenaad. Kadrioru pargis asuvad mitmed muuseumid – KUMU, Kadrioru Kunstimuuseum, Mikkeli muuseum ning mitmed monumendid kultuuritegelastele. Samuti asub kortermaja vahetusläheduses Jaapani aed, mille kujunduses mängivad rolli vee, reljeefi, suurte puude ning kivide vaheline harmoonia. Taimede valikul on lähtutud Jaapani aiakujundus-traditsioonidest ning Eesti kliimast. Kevadel õitsevad aias kirsid, suve hakul rododendronid, suvel iirised ja võhumõõgad, sügisel võluvad vahtrate värvilised lehed. Vaid 2 minutilise jalutuskäigu kaugusele jääb Reidi tee ja Pirita rannapromenaad.